BioNTech ve Pfizer'in aşısı mutasyona uğramış korona virüse karşı da etkili!

TAKİP ET

Mutasyona uğramış korona virüs ile ilgili ABD'li ilaç şirketi Pfizer açıklamada bulundu. Pfizer, BioNTech ile birlikte geliştirdikleri korona virüs aşısının mutasyona uğrayan korona virüse karşı başarılı olduğunu duyurdu.

İngiltere'de ortaya çıkan ve yaklaşık 50 ülkede daha tespit edilen mutasyona uğramış korona virüsle ilgili panik sürüyor. Bilimsel veriler ortaya çıkmadığı için herkesin aklında korona virüs aşılarının mutasyona uğrayan korona virüse karşı etkili olup olmayacağı tartışılıyor. Konuyla ilgili aşı şirketleri çalışmalarını hızlandırdı. Mevcut aşılarla mutasyona uğramış korona virüsü test edildi. Konuyla ilgili ilk açıklama BioNTech ile birlikte korona virüs aşısını geliştiren ABD’li ilaç şirketi Pfizer’dan geldi.

TESTİ TEXAS ÜNİVERSİTESİ GERÇEKLEŞTİRDİ

Pfizer yaptığı açıklamada BioNTech ilaç şirketi ile birlikte geliştirdikleri korona virüs aşısının İngiltere'de ortaya çıkan ve birçok ülkeye yayılan mutant (Mutasyona uğramış) korona virüse karşı etkili olduğunu söyledi. Henüz hakem değerlendirmesi bulunmayan araştırmada, Pfizer ve Texas Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden bilim insanları aşının N501Y adı verilen corona virüsü mutasyonuna karşı etkili olduğu sonucuna ulaştı.

SALGININ YAYILMA HIZINI MUTANT KORONA MI ARTTIRDI?

Pfizer’dan Phil Dormitzer, “16 farklı mutasyona karşı testler yaptık. Hiçbiri kayda değer bir etki yaratmadı. Bu iyi bir haber. Ancak bu 17’ncinin etki yapmayacağı anlamına gelmez” dedi. Dormitzer, salgının yayılma hızının artmasında bu mutasyonların rolü olabileceğini söylerken, mutasyonun virüsün antikora karşı bağışıklık kazanmasını sağlamasına yönelik endişelerin bulunduğunu vurguladı.
 

biontech ve pfizer biontech ve pfizer mutant biontech ve pfizer mutasyon biontech ve pfizer korona biontech ve pfizer ingiltere biontech ve pfizer mutasyon korona