Binbaşı Yavuz Sonat Güzel'i Şehit Eden Terörist Öldürüldü

TAKİP ET

Tunceli'de düzenlenen terör operasyonunda etkisiz hale getirilen 7 teröristin birinin Jandarma Binbaşı Yavuz Sonat Güzel'in Şehit edilmesinde etkili rol oynayan terörist olduğu ortaya çıktı.

Tunceli'de düzenlenen terör operasyonunda etkisiz hale getirilen 7 teröristin birinin Jandarma Binbaşı Yavuz Sonat Güzel’in Şehit edilmesinde etkili rol oynayan terörist olduğu ortaya çıktı.

Tunceli valiliği tarafından yapılan açıklamada 2 Haziran'da Tunceli merkez kırsalında 7 bölücü terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiği hatırlatıldı. Teröristlerin cesetleri üzerinde yapılan DNA incelemesi sonucunda kimlik tespiti yapıldığını belirten Valilik açıklamasının devamında;  "7 bölücü terör örgütü mensubuna ait cesetler üzerinde yapılan DNA incelemesinde, "Mazlum Karakoçan" kod adlı Deniz Düzgün isimli teröriste ait ceset üzerinden alınan DNA örneği ile 26 Eylül 2015 tarihinde Jandarma Binbaşı Yavuz Sonat Güzel'in şehit edilmesi olayı ile ilgili alınan DNA örneğinin eşleşmesi üzerine terörist Düzgün'ün binbaşı Güzel'i şehit eden terörist olduğu değerlendirilmiştir."  ifadelerini kullandı. Valilik açıklamasında aynı zamanda Kent genelinde teröristlerin bulunmasına ve etkisiz hale getirilmesine yönelik çalışmaların azim ve kararlılık ve sürdürüldüğüne dikkat çekildi.

TERÖRİSTLERE AİT MÜHİMMAT ELE GEÇİRİLDİ
Tunceli'nin Pülümür ilçesinde düzenlenen hava destekli operasyon da etkisiz hale getirilen 10 terörist ait çok sayıda mühimmat ve silah ele geçirildiği de Valilik tarafından açıklandı.Tunceli valiliği tarafından yapılan açıklamada 30 Temmuz’da Pülümür ilçesi kırsalında duyarlı vatandaşların ihbarı ile Eylem hazırlığı yapması olan teröristlere yönelik operasyon düzenlendiği ve hava desteği ile 10 teröristin etkisiz hale getirildiği, Aynı zamanda operasyon kapsamında teröristlere ait çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildiği belirtildi.

TUNCELİ tunceli terör operasyonu Binbaşı Yavuz Sonat Güzel son dakika son dakika haberi