Benzine indirim mi geldi? Benzin fiyatları ne kadar oldu?

TAKİP ET

Araç sahiplerini sevindirecek haber benzin fiyatlarından geldi. Bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere benzin fiyatlarına 11 kuruş indirim geldiği öğrenildi.

Araç sahiplerini sevindirecek haber benzin fiyatlarından geldi. Bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere benzin fiyatlarına 11 kuruş indirim geldiği öğrenildi. Benzine gelen indirimin bu gece yarısından itibaren pompaya yansıyacağı öğrenilirken gelen indirim sonucunda benzinin litre fiyatının ne kadar olduğu araştırılmaya başlandı. İşte detaylar…

Benzine 11 Kuruş İndirim Geldi

Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası’ndan gelen son açıklamada, benzin fiyatlarına 11 kuruş indirim geldiği duyuruldu. Benzin fiyatlarına gelen indirimin bu gece yarısından itibaren pompaya yansıyacağı aktarılırken fiyatlardaki değişiklik merak edilmeye başlandı.



Benzinin Litre Fiyatı Ne Kadar Olacak?

Benzin fiyatlarına gelen indirimin ardından bu gece yarısından itibaren İstanbul’da 6,67’den satılmakta olan benzinin litre fiyatı 6,56’ya düşecek. Ankara ve İzmir’de ise fiyatlar 6,76’dan 6,65’e inecek. 

Akaryakıt Fiyatları Nasıl Hesaplanıyor?

Zaman zaman zam ve indirimle gündeme gelen akaryakıt fiyatları, Türkiye’nin de dahil olduğu Akdeniz Piyasası’ndaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ve dolar kurundaki değişiklikler göz önüne alınarak rafineler tarafından hesaplanmaktadır. Yapılan bu hesaplama sonucunda dağıtım firmaları tarafından uygulanan fiyatlarda rekabet ve serbesti sebebiyle şirket ve kentlere göre bazı küçük değişiklikler görülebiliyor. 


 

benzin indirim