Bedelli Askerlikte Yaş ve Ücret Beli Oldu! Ücret 20 Bin TL, Yaş 27 Oldu

TAKİP ET

Bedelli askerlik hakkında kulislerde konuşulan son bilgilere göre Bedelli askerlikte yaş sınırı 27 ücretsize 20 bin TL olarak belirlendi.

Bedelli askerlik hakkında kulislerde konuşulan son bilgilere göre Bedelli askerlikte yaş sınırı 27 ücretsize 20 bin TL olarak belirlendi.

Bedelli askerlik yasası Milyonlarca kişi tarafından beklenirken kulislerde yaş sınırının 25 ya da 26 olacağı konuşuluyordu. Fakat bugün kulislerden gelen son bilgilere göre bedelli askerlik teklifinde yaş sınırı 27 ücrette 20 bin lira olarak belirlendi.

SON GELİŞMELERDE 26 YAŞ VE 20 BİN LİRA OLARAK KONUŞULUYORDU
Kulislerde konuşulan son bilgilere göre Bedelli askerlikte yaş sınırı ve ücretler belli oldu. Alınan ilk bilgilere göre Bedelli askerlikte yaş sınırı 27 ve ücret ise 20 bin lira Kriter olarak belirlendi.  Fakat bu konuda hala çalışmaların devam ettiği ve bu rakamların değişebileceği ile konuşuluyor. Konu hakkında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ekim ayını işaret ederek "Bir kararname ile kökten halledilebilir" mesajı vermişti.

"YAŞ 25 BEDEL 15" İDDİASI
Diğer yandan bedelli askerlikle ilgili ortaya atılan 25 yaş ve üzeri ne getirirse kapsamı askerlik çağındaki yaklaşık 6 milyon kişiden %90 3'ü giriyor. Eğer 25 yaş ve üzeri şekilde yaş belirlenirse ücretle 15 bin lira olursa 400 bin kişinin yasadan yararlanması ve evde edilecek gelirin de 6 milyar lira olması hedefleniyor.  26 yaş ve üzeri sınırında ise kapsama yüze 72 giriyor 30 yaşında ise oran yüzde 22'ye düşüyor.

 

son dakika bedelli askerlik bedelli askerlikte yaş sınırı bedelli askerlikte ücret son dakika haberi