Başpiskopastan Yunanistandaki Yangına Ateist Yorumu

TAKİP ET

Mora Yarımadasının Aigialia Metropoliti Amvrosios'un, Yunanistan'ın başkenti Atina yakınlarında meydana gelen ve en az 81 kişinin yaşamını yitirmesine yol açan orman yangınına ateist yorumu yapması şaşırttı.

Mora Yarımadasının Aigialia Metropoliti Amvrosios’un, Yunanistan’ın başkenti Atina yakınlarında meydana gelen ve en az 81 kişinin yaşamını yitirmesine yol açan orman yangınına ateist yorumu yapması şaşırttı. Amvrosios’a göre Yunan halkına felaketi yaşatan orman yangınının çıkış nedeni Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras'ın ateist olması.

Şahsi blog hesabından bir mesaj yayınlayan Amvrosios, “Yunanistan Başbakanı Çipras, ateist olduğu için Yunan halkı Tanırı’nın gazabına uğradı. Bu yüzden bu yangın felaketinin sorumluları, ateist olan Yunanistan Başbakanı Çipras ve kendisi gibi ateist diğer arkadaşlarıdır. Tanrıyı tanımamaları Tanrı’nın öfkesini Yunan halkının üzerine çekti. Yunanistan’ı felakete sürükleyen büyük yangının, Gerania Dağına düşen yıldırım neticesinde başlaması Tanrının gökten gönderdiği açık bir mesajdır.” dedi.   

Yunanistan’da meydana gelen büyük orman yangını haricinde yolcu otobüslerine yıldırım düştüğünü, masum insanların yollarda yaşamını yitrdiğini ve Yunan halkının, bunun gibi birçok garip olay ile karşı karşıya kaldığını ileri süren Amvrosios, Atina yakınlarında meydana gelen ve bir türlü kontrol edilemeyen orman yangınının ‘Tanrı’ya dua ederek söndürülebileceğini’ ifade etti. Yunan halkının yaşadığı bütün sorunların yeni neslin Tanrı’nın yolundan gitmemesi yüzünden yaşandığına değinen Amvrosios, “Aleksis Çipras! Tanrı yardım etmeden hiçbir soruna çözüm üretilemez. Tanrım, ‘Yunan halkını yaşadığı bu felaketlerden kurtar.’ şeklinde Tanrı’dan yardım istenseydi yangın bu kadar büyümezdi.” şeklinde konuştu.   

 

 

Yunanistan Atina Çipras orman yangını ateist