Balıkesir'de Servis Minibüsü İle Tır Çarpıştı: 3'ü Ağır 9 Yaralı

TAKİP ET

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde içerisinde bir fabrikada çalışan işçilerin olduğu servis minibüsü ile mermer yüklü olan tırın çarpıştığı kazada, 3'ü ağır olmak üzere 9 kişi yaralandı.

Akşam saat 18.10 civarında içerisinde zeytinyağı fabrikasında çalışmakta olan işçilerin olduğu Enis K. idaresindeki 10 AGE 782 plakalı servis minibüsü, E-87 karayolunda Ayvalık sapağına girmeye çalışan Abdullah A.'nın kullandığı 34 HPP 024 plakalı çekici ve 34 BIE plakalı dorse ile çarpıştı. 

Kazada minibüs sürücüsü Enis K.'nın (42) yanı sıra servis minibüsünde seyahat eden Derya Küçük (24), Şafak Akbulut (27), Semanur Aktan (33), Sezai Aydoğan (37), Gülay Mehder (40), Selcen Arıkan (40), Yasemin Açıkalınlı (32) ve Nilüfer Rüzgar (49) yaralandı. 

Yaralılara ilk müdahaleyi sağlık ekipleri kaza mahallinde yaptıktan sonra yaralılar Ayvalık, Burhaniye ve Edremit Devlet Hastaneleri'nde tedavi altına alındı. Sağlık durumu ciddi olan Enis K. ile Şafak A., Ayvalık Devlet Hastanesi'nde gerekli müdahale yapıldıktan sonra Balıkesir Şehir Hastanesi'ne nakledildi. Ayrıca Derya Küçük'ünde sağlık durumunun ağır olduğu öğrenildi. 

Kazadan sonra önce kaza mahalline, daha sonrada Ayvalık Devlet Hastanesi'ne giden Ayvalık Kaymakamı Hasan Yaman, Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin ve AK Parti Ayvalık İlçe Başkanı Mustafa Güren, yetkililerden bilgi aldı.  

Kazanın meydana geldiği an kameralar tarafından kaydedildi. 

Jandarma ekipleri, kazayla ilgili tahkikat başlattı. 

 

Öte yandan, tırın işçileri taşıyan servis aracına çarpma anı kameralara yansıdı.

Kazayla ilgili soruşturma sürüyor.

Balıkesir Ayvalık Trafik Kazası