Bakan Selçuk: İşçilerimizin Haklarını Koruyacağız

TAKİP ET

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, asgari ücret toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, asgari ücret toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, asgari ücrete dair açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Asgari ücretin belirlenmesine yönelik yapılan komisyon toplantıları demokratik ve şeffaf bir ortamda yürütülmektedir. İşçi ve işverenlerimizin haklarını sonuna kadar korumada kararlıyız. Bu komisyon toplantıları neticesinde ülkemizin kalkınmasına katkı sağlayacak bir asgari ücrette anlaşılacağına inanıyorum."

Komisyon, Asgari Ücreti Nasıl Kararlaştırıyor?

Asgari Ücret Komisyonu, yasa çerçevesinde 5 işçi, 5 işveren ve 5 devlet temsilcisi olmak üzere toplam 15 üyeden oluşmaktadır. 2019 yılındaki asgari ücretin tespiti bu komisyon tarafından yapılacak. Bu komisyonda işçileri, en fazla üyesi bulunan konfederasyon olan Türk-iş temsil edecek. İşverenler ise TİSK tarafından temsil edilecek.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, ilk toplantısını Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığında yaptı. İşçi ve işveren sendikalarının ev sahipliğinde iki toplantı daha yapıldıktan sonra son toplantıya yine Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ev sahipliği yapacak.  

Asgari Ücret Tespit Komisyonunun başkanlığını ise bakanlık tarafından belirlenen üyelerden biri yapıyor. Toplantının yapılabilmesi için en az 10 üyenin katılımı gerekiyor. Toplantılardaki kararlar oy çokluğuyla alınıyor. Oyların eşit olması halinde başkanın oy verdiği tarafın kararı geçerli oluyor.  

asgari ücret Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı işçi işveren Türk-iş TİSK