Az Kalsın Gözünden Oluyordu! Kornea Nakli İle Yeniden Görmeye Başladı

TAKİP ET

İzmir'in Torbalı ilçesinde bir kız çocuğu bıçakla poşet atmak isterken feci bir kaza yaşadı ve bıçağı gözüne batırdı. Bir buçuk yılın ardından kız çocuğuna kornea nakli yapıldığı için yeniden görmeye başladı

İzmir’in Torbalı ilçesinde yaşayan 11 yaşındaki küçük Sudenaz Aldağ 1.5 yıl önce korkunç bir kaza yaşadı. Marketten aldığı poşeti açamayınca bir meyve bıçağından yardım almak istedi. Ancak yaşanan kaza sonrasında meyve bıçağı gözüne girdi. Ardından küçük kız için acı dolu günler başladı. Evde kimsenin olmamasından dolayı uzun süre can acısıyla kıvranan küçük kız ailesinin eve gelmesi ile birlikte hemen hastaneye kaldırıldı.

Doktorlar tarafından 1.5 yıl boyunca takip altında yaşayan küçük kızın gözü tedavilere yanıt vermemeye başladı. Bunun üzerine durumu kötüye gitmeye ve göz tansiyonu hızla düşmeye başladı. Arkasından doktorlar daha fazla beklemek istemedikleri için küçük kıza kornea naklinin yapılmasını uygun gördüler.     

KORNEA NAKLİ İLE TEKRAR GÖRMEYE BAŞLADI

Uzun süre boyunca gözündeki ağrılarla ve görme kaybı ile yaşamak zorunda kalan küçük kızın göz tansiyonu problemi ortaya çıkmaya başladı. Kornea tabakası netliğini yitirmeye başladı. Bunun için kornea nakli yapılmasına karar verildi. Naklin yapılmasının ardından zedelenen mercekte değiştirildi ve gözüne bir lensin takıldığı öğrenildi.

Görme fonksiyonları ameliyat sonrasında yerine gelmeye başladı. Bunun üzerine hala yüksek olan göz tansiyonun zaman içerisinde düşmesi bekleniyor. Küçük kızın yaşadığı korkular ameliyatın ardından son bulmuş oldu. Doktorların başarılı müdahaleleri sonrasında sağlığına kavuşan küçük kız mutlu olduğunu dile getirdi.

izmir kaza göz nakli