Atatürk'e Hakaret Eden Öğretmen Hakkında Hapis İstemi!

TAKİP ET

Malatya'da sosyal medya hesabından Atatürk'e hakaret eden öğretmen hakkında işlem yapılırken 2 yıldan 6 yıla kadar hapis cezasının istendiği öğrenildi.

Malatya'da sosyal medya hesabından Atatürk'e hakaret eden öğretmen hakkında işlem yapılırken 2 yıldan 6 yıla kadar hapis cezasının istendiği öğrenildi. 

Malatya'da bir okulda öğretmenlik yapan M.K isimli kişinin sosyal medya hesabı üzerinden Atatürk'e karşı hakaret ettiği ve bunu kişilerle paylaştığı öğrenildi. Hakkında yapılan şikayetler ve açılan soruşturma sonrasında tutuklu olarak yargılanmasına karar verildi. Hakkında soruşturmanın hala devam ettiği öğrenildi. 

Sanığın bir süredir sosyal medya hesapları üzerinden Atatürk'e karşı kin ve nefret dolu söylemlerde bulunduğu ifade edilmişti. Hakaret dolu paylaşımları inceleyen savcılık bu konuda bir iddianame hazırladı. Halkı kin ve düşmanlığa tahrik eden paylaşımlarda bulunduğu öğrenildi. 

HAKKINDA HAPİS CEZASI İSTEMİYLE İDDİANAME HAZIRLANDI

Sosyal medya hesaplarında yapılan incelemeler sonrasında Atatürk için '20. asrın en büyük şeytanı' ifadelerini kullandığı ve daha pek çok hakarette bulunduğu öğrenildi. Sanık çıkarıldığı mahkemede yapmış olduğu savunma sırasında bazı paylaşımları kendisinin yaptığını kabul etti. Ancak bazı paylaşımları ise bilinçli olarak hakaret etmek amaçlı yapmadığını iddia etti. Yapılan paylaşımlar sırasında halkın bir kısmını kin ve nefrete yönelik tahrik ettiği yönünde karar alındı. Atatürk'ün hatırasına hakaret etmek, halkı düşmanlığa sevk etmek gibi suçlardan dolayı 2 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası verilmesine karar verildi. Yargılama sürecinin ise gelecek günler yapılması bekleniyor. 

atatürk hakaret öğretmen hapis