Arnavutluk Başbakanına Mürekkepli Protesto Girişimi

TAKİP ET

Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, mecliste konuştuğu esnada muhalif milletvekillerinden Edi Paloka'nın mürekkepli protestosuna maruz kaldı.

Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, mecliste konuştuğu esnada muhalif milletvekillerinden Edi Paloka’nın mürekkepli protestosuna maruz kaldı.

Kuzey Makedonya’nın NATO üyesi olmasına yönelik tartışmaların Arnavutluk Meclisinde sürdüğü esnada Başbakan Edi Rama, muhalefet partisi lideri Lulzim Başa’yı eleştirdi. Bu duruma çok sinirlenen muhalefet milletvekillerinden Edi Paloka ise Arnavutluk Başbakanına mürekkep fırlatarak protesto eylemi gerçekleştirdi.

Başbakana protesto eylemine yönelik yazılı açıklama yapan muhalif Demokrat Parti, “Milletvekilimiz Edi Paloka tarafından gerçekleştirilen mürekkepli protesto eylemi Başbakanın uyguladığı ve kamuoyunun tanıklık ettiği zorbalığı kabul etmemektir.” ifadelerine yer verdi. Demokrat Parti, yaptığı bu yazılı açıklama ile milletvekilinin protesto eyleminde yalnız olmadığı mesajını verdi.

Bir süre ara verilen ve daha sonra devam edilen oturumda, 130 milletvekilinin oyu ile Kuzey Makedonya’nın NATO üyeliğine onay verildi.

Kuzey Makedonya’nın NATO üyeliğinin kabulüne dair protokol daha evvelde Yunanistan ve Slovenya meclislerinde görüşülerek onay verilmişti.  

Arnavutluk NATO Kuzey Makedonya mürekkep protesto Demokrat Parti Edi Paloka