Anneler Bu Habere Dikkat! Kahramanmaraş'ta Annesinin Emzirdiği Bebek Kucağında Can Verdi

TAKİP ET

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde henüz 2 aylık olan bebek annesinin kucağında emzirildiği sırada boğazına kaçan süt yüzünden hayatını kaybetti. İşte detaylar…

Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde henüz 2 aylık olan bebek annesinin kucağında emzirildiği sırada boğazına kaçan süt yüzünden hayatını kaybetti. İşte detaylar…

Olay, Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde meydana geldi. Henüz 2 aylık olduğu öğrenilen bir bebeğin annesinin kucağında emzirildiği sırada boğazına kaçan süt nedeniyle nefessiz kaldığı ve acilen kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiği öğrenildi. 

KOLLARINDA NEFESSİZ KALDI

Elbistan ilçesinde ikamet ettikleri öğrenilen Nasır ailesinin henüz 2 aylık olan bebekleri Yiğit Nasır, anne Burçin Nasır’ın kucağında emzirildiği sırada nefessiz kaldı. Bebeğinin kollarında nefes alamadığını hisseden anne Burçin Nasır, durumu hemen 112 Sağlık ekiplerine haber verdi. İhbar üzerine eve gelen sağlık ekipleri minik Yiğit’i evdeki ilk müdahale sonrasında hastaneye kaldırdı. Elbistan Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Yiğit bebek burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

NEFES BORUSUNA SÜT KAÇMIŞ

Hastanede hayatını kaybeden 2 aylık Yiğit bebeğin emzirildiği sırada nefes borusuna kaçan süt nedeniyle nefessiz kaldığı öğrenildi. 

BEBEĞİN NEFES BORUSUNA SÜT KAÇARSA NE YAPILMALI?

Yeni doğmuş bebeklerde yutma refleksi henüz tamamlanmadığından bebekleri emzirme aşamasında annelerin çok dikkatli ve kontrollü olmaları gerekir. Bebekler annelerini emerek yutma refleksini geliştirmektedirler. Bu yüzden henüz yutma refleksi gelişmemiş olan bebeklerde emzirme sırasında sütün akciğerlerine kaçma durumu görülebilir. Bebeklerin emzirme esnasında genzine süt kaçma olayı da en sık görülen olaylar arasındadır. Bilinmesi gereken en önemli noktalardan biri de yeni doğan ve henüz yutma refleksi gelişmemiş olan bebekler emme esnasında burundan nefes alıp verirler. Anneler bebeklerini emzirdikleri esnada böyle bir durumla karşı karşıya kaldıklarında panik yapmadan bebeklerini yüzüstü tutmalı ve sırtına vurarak bebeğin boğazına kaçan sütün çıkmasını sağlamalıdır. 

 

Kahramanmaraş Sağlık haberleri Anne Elbistan Bebek Emzirme Boğazına süt kaçan bebek Bebek beslenmesi