AK Partili Özhaseki: Yılda 1 milyondan fazla insana iş imkanı bulan ülke haline geldik

TAKİP ET

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, yaptığı konuşmasında, "İstihdam 31 milyon gibi bir sayıya ulaştı ki bütün dünyada işten çıkarmaların olduğu bir ortamda neredeyse senede 1 milyondan fazla insana iş imkanı bulan bir ülke haline geldik" ifadelerini kullandı.

Özhaseki, Kayseri Sanayi Odası’nca gerçekleştirilen  "Sanayi Gecesi"nde, dünyada yaşanan pandemi ve savaşların enerji ve temel gıda fiyatlarına etkisinin olduğunu ifade etti.

'KAYSERİLİ SANAYİCİLERİMİZLE İFTİHAR EDİYORUM'

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu burada yaptığı konuşmasında, "Kayseri milattan önce de ticaret şehriydi. Kendi insanımızın emeği ile Türkiye'nin en önemli sanayi şehirlerinden biri haline geldik. Yetmedi turizm şehri olduk. Üniversiteler şehri haline geldik. Tüm bunları kendi girişimcilerimizin, Kayserili hayırseverlerin emek ve gayreti ile başardık. Türkiye'de bu anlamda 81 kente baktığımız zaman biz tekiz. Biz devletten bir şey istemedik, almadık. Tamamen kendi imkanlarımız ile bu noktaya geldik. Bütün bu başarılarla bizleri gururlandıran Kayserili sanayicilerimizle, sizlerle iftihar ediyorum. Ödüle layık görülen kardeşlerimi de ayrıca tebrik ediyorum. Kayseri 3 organize sanayi bölgesi, bir serbest bölgesi, bir teknoloji geliştirme bölgesi ile hepimizin iftihar ettiği bir konuma gelmiş durumda. Tamamına yakını sanayi ürününden oluşan katma değeri yüksek bir ihracat hacmine de sahibiz." ifadelerini kullandı.

'CARİ FAZLA VERİYORUZ'

Kayseri Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci ise konuya ilişkin, "Bugüne kadar yaklaşık 1700 ihracatçımızla 190 ülkeye ihracat yaptık. Kayseri olarak ithal ettiğimizin iki katını ihraç ediyoruz. Cari fazla veriyoruz. Sanayicilerimizin önümüzdeki süreçte yapacağı yatırımlar için gerekli olan sanayi alanı ihtiyacını karşılamak amacıyla 4'üncü OSB kuruluş çalışmalarına valiliğimiz, büyükşehir, Melikgazi ve Kocasinan belediyelerimiz ile birlikte devam etmekteyiz. Bugüne kadar 4'üncü OSB için odamıza 1400 yatırımcımızdan 27 milyon metrekareye yakın ön talep almış durumdayız." şeklinde konuştu.

 

Kayseri istihdam ekonomi