Aile Boyu Hırsızlık! Çocuklara Bunları Yaptırmışlar!

TAKİP ET

Ankara'da pek çok mağazaya girip hırsızlık yapan kişiler bir aile çıktı. En çok dikkat çeken detay ise çocukların hırsızlık yaparken kullanılmaları oldu. Konu hakkında operasyon düzenlendi.

Ankara polisi bir süredir gelen şikayetler üzerinde süpermarket ve çocuk mağazalarından hırsızlık yapan aileyi arıyordu. Güvenlik kameralarına takılan görüntülerde zanlıların aile boyu hırsızlık yaptıkları ve bu iş için çoğu zaman kendi çocuklarını da kullandıkları ortaya çıktı. Görüntüleri inceleyen polis tarafından bir operasyon düzenlendi. Yapılan operasyonda aynı aileden 4 kişi gözaltına alındı. Mahkemeye sevk edilen kişilerden sadece birisi serbest kaldı. 

Ankara Emniyet Müdürlüğüne bir süredir hırsızlık vakaları hakkında çeşitli şikayetler geliyordu. Özellikle süpermarket ve bebek mağazalarından gelen hırsızlık ihbarları durumu daha şüpheli hale getirdi. Mağazaların güvenlik kameralarını inceleyen polisler hırsızlık yapan kişilerin aynı kişiler olduğunu saptadı. Mağazalardan para, elbise, gıda maddesi ve gelen müşterilerin cüzdanlarını çalan kişilerin aynı aileye mensup kişiler olduğu ortaya çıktı. 

ÇOCUKLARA ÇALDIRIYORLARMIŞ

Harekete geçen ekipler bir operasyon düzenlediler. Düzenlenen operasyonda 4 kişi gözaltına alındı. Evde detaylı bir arama yapıldı. Bu aramalarda 9 bin lira bulundu. Paranın hırsızlıktan elde edildiği düşünülüyor. Yapılan sorgulamalarda ve incelenen görüntülerde en dikkat çeken detay bu iş için çocukların kullanılması oldu. 

Mağazaya müşteri gibi giren aile bir süre sonra görevlileri ya da müşterileri çeşitli bahanelerle oyalamaya başlıyorlar. Bu oyalamanın ardından çocukları devreye sokan aile para ya da ürün çalmalarına göz yumuyor. Konu hakkında soruşturma başlatılırken 3 kişinin tutuklanarak cezaevine gönderildiği öğrenildi. 

ankara hırsızlık çocuk