Ağzı Açık Uyuyan Çocuklara Dikkat Edin!

TAKİP ET

Uzman doktorlar çocukların ağzı açık ve hırıltılı uykularının riskli olabileceğini ve tedavi edilmezse ilerde daha büyük problemlere yol açabileceği dile getirildi.

Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı İbrahim Akın tarafından yapılan açıklamalarda ağzı açık uyumanın ne kadar tehlikeli olabileceği konusunda bazı uyarılar yapıldı. Bunun üzerine çocuklarda ağzı açık uyumanın üst hava yollarında darlık olabileceğini ortaya koyarken ilerde daha büyük sorunlara yol açabileceği dile getiriliyor. 

Çocuklarda sık rastlanan ağzı açık uyuma ve horlama durumunun bazı ciddi hastalıkların habercisi olabileceği dile getiriliyor. Bu konuda alerjik problemler, bademciklerin olması gerekenden daha büyük olması, kemik ve kıkırdaklarda meydana gelen eğriliklerin bu tür sorunlara yol açabileceği dile getiriliyor. 

BU BELİRTİLERE KARŞI AİLELER DOKTORA BAŞVURMALI

Çocukların aileler tarafından uyurken izlenmeleri gerekmektedir. Üst solunum yolu enfeksiyonu olmadığı zamanlarda çocuklarını sık sık ağzı açık uyurken ve horlarken gören ebeveynlerin erkenden bir doktora başvurmaları gerekmektedir. Kulak Burun Boğaz Uzmanına yapılacak olan başvurularla birlikte sorunlar erkenden çözüme kavuşturulabilir. 

Çocuklarda bu tür sorunlara genellikle geniz eti sorunlarının neden olduğu düşünülüyor. Bunun için medikal destek vererek hastalık süreci izlenebilir ve tedavi edilebilir. Takip altında tutulan çocukların büyük bir kısmının sorundan kurtulduğu ortaya çıkıyor. Ancak geniz etinin çok büyük olması bir operasyonu gerektiriyor. Bunun için zamanında yapılmayacak tedaviler ilerleyen yıllarda daha büyük problemlere yol açabiliyor. 

sağlık hava solunumu çocuklar