Ağabeyinin Tecavüzüne Uğramıştı, Kürtaj Olduğu İçin Hapse Atıldı!

TAKİP ET

Endonezya'da ağabeyinin tecavüzüne uğrayan ve hamile kalan 15 yaşındaki genç kız hamileliğinin 6. ayında kürtaj yaptırması nedeniyle 6 ay hapse mahkum edildi.

Endonezya’da ağabeyinin tecavüzüne uğrayan ve hamile kalan 15 yaşındaki genç kız hamileliğinin 6. ayında kürtaj yaptırması nedeniyle 6 ay hapse mahkum edildi. 

Olay, Endonezya’da Sumatra Adası’nın Jambi bölgesinde meydana geldi. Alınan bilgilere göre, 15 yaşında olan genç bir kız 17 yaşındaki ağabeyinin tecavüzüne uğradı. Hamile kaldığı belirlenen genç kızın hamileliğinin 6. ayında kürtaj yaptırdığı ve bu sebepten 6 ay hapse mahkum edildiği belirtilmişti. Kız kardeşine tecavüz eden ağabey ise 18 yaşından küçük birine cinsel istismardan 2 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. 

MAHKEME KÜRTAJ SUÇLAMASINI DÜŞÜRDÜ

Jambi Yüksek Mahkemesi tarafından görülen davada kız çocuğunun avukatlarının temyize gitmesi sonucunda mahkemeden ‘Çocuğa Yönelik Kürtaj’ suçlamasını düşürme kararı geldi. Bu kararın ardından hamileliğinin 6. ayında kürtaj yaptıran ve bu sebepten 6 ay hapse çarptırılan genç kızın serbest kaldığı öğrenildi.

EĞİTİMİNE DEVAM EDECEK

Endonezya kanunlarına göre, bir kadının hayati riski bulunmuyorsa veya belli şartlar altında tecavüze uğramamışsa kürtaj olması yasa dışı sayılıyor. Yasalara göre, bu şartları karşılayan kadınların hamileliğinin ilk 6 haftasında kürtaj olmasına izin veriliyor. Olayı yaşayan genç kızın eğitimine devam edeceği ve yaşadığı olaylar nedeniyle psikolojik travma yardımı alacağı bilgilerine de ulaşıldı. 

 

Endonezya Sumatra Adası Dünya haberleri tecavüz ağabey kardeş kürtaj hapis