AFAD açıkladı! Deprem felaketinde can kaybı 36 bin 187 oldu

TAKİP ET

AFAD, Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli 10 kenti etkileyen deprem felaketinin ardından son bilgileri kamuoyuyla paylaştı. Son verilere göre, deprem nedeniyle 36 bin 187 kişinin yaşamını yitirdiği ifade edildi.

Depremlerde yaralanan vatandaşların sayısı ise 108 bin 68 olarak tespit edildi. Bölgeden diğer kentlere yaşanan göç dalgası hakkında ise 216 bin 347 vatandaş deprem bölgelerinden ayrılarak başka şehirlere geçiş yaptı.

Yeni yapılan açıklamaya göre AFAD, 10 kenti etkileyen deprem felaketinin ardından son duruma ilişkin verileri paylaştı. AFAD tarafından yapılan açıklamaya göre, "Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Osmaniye, Hatay, Kilis, Malatya ve Elazığ illerinde toplam 36 bin 187 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir" ifadeleri yer aldı.

AFAD’IN AÇIKLAMASI

AFAD tarafından yapılan açıklamanın devamında, "Alınan son bilgilere göre Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Osmaniye, Hatay, Kilis, Malatya ve Elazığ illerinde toplam 36.187 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. 108.068 vatandaşımız ise yaralanmıştır (enkazdan sağ kurtulanlar, depremden etkilenenler ve deprem kaynaklı yaralanmalarla hastaneye başvuranlar). 216.347 afetzede, bölgeden diğer illere tahliye edilmiştir. " ifadeleri kullanıldı.

 

deprem afad son durum