Adana'da Tecavüz Yalanı ile Babasının Katil Olmasına, Suçsuz Bir Gencin de Ölümüne Neden Olan Kızın Cezası Belli Oldu

TAKİP ET

Adana'da 15 yaşındaki kız tecavüze uğradığını söyleyerek babasının 17 yaşındaki genci öldürmesi ne neden olmuştu. Uzun süre Türkiye'nin gündemini meşgul eden olayda tecavüz yalanını söyleyerek bir gencin ölümüne neden olan genç kızı verilen ceza belli oldu. Mahkeme 15 yaşındaki sanık kıza 2 yıl 8 ay hapis cezası verdi.

Adana'da 15 yaşındaki kız tecavüze uğradığını söyleyerek babasının 17 yaşındaki genci öldürmesi ne neden olmuştu.   Uzun süre Türkiye'nin gündemini meşgul eden olayda tecavüz yalanını söyleyerek bir gencin ölümüne neden olan genç kızı verilen ceza belli oldu.  Mahkeme 15 yaşındaki sanık kıza 2 yıl 8 ay hapis cezası verdi.

Adana'da tecavüz yalanıyla 17 yaşındaki bir genç için öldürülmesine neden olan 15 yaşındaki F. B.  hakkındaki karar bugün Adana 3. çocuk mahkemesi tarafından verildi.  Tutuklu sanık F.B. duruşmaya Tarsus kadın cezaevinden ses ve görüntü bilişim sistemi aracılığı ile katıldı.  Duruşmada iftira sonucu hayatını kaybeden Muhammet Reşit Yıldırım'ın babası Ali Yıldırım ve tarafların avukatları da hazır bulundu.

UZAKTAN AKRABASI İLE İLİŞKİYE GİRİP HAMİLE KALMIŞTI
 Mahkemede kendini savunan F.B.,  uzaktan akrabası olan M.Ç. ile ilişkiye girdiğini ve bu ilişki sonucunda hamile kaldığını,  babası tarafından öldürülen Muhammet Reşit ve sadece sosyal medyadan arkadaş olduğunu ve kendisi ile hiçbir şekilde bir araya gelerek ilişkiye girmediğini söyledi.  FB isimli 15 yaşındaki Sanık,   babasının M.Ç. bir şey yapmasından korktuğunu Bu nedenle de kendisine tecavüz eden kişinin Muhammet Reşit olduğunu söylediğini belirtti.  F.B. aynı zamanda mahkeme hakimi ne M.Ç’ye  DNA testi yapılıp yapılmadığını ve onunla ilgili bir dava açılıp açılmadığını da sordu. 

MAHKEME TAHLİYESİNE KARAR VERDİ
İftira sonucunda hayatını kaybeden gencin babası Ali Yıldırım'ın avukatı Halis Yetkiner,  Sanığın bu konuda babasını da yalan söyleyerek müvekkilinin oğlunun öldürülmesi öldürülmesine neden olduğunu,   fakat mahkemede hala soğukkanlı tavırlarla sevgilisini koyduğunu belirterek sana en yüksek cezanın verilmesini istedi.  Tarafları dinleyen mahkeme hakimi,  15 yaşındaki FB ye iftira suçundan önce 4 yıl hapis cezası verdi.  Yaşının küçük olması nedeniyle cezasında indirime gidildi ve F.B. 2 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.  Tutuklu bulunduğu süre göz önünde bulundurarak F.B.’nin tahliyesine karar verildi.  Mahkeme sonunda Avukat Yetkiner F.B. ile annesi hakkında tasarlayarak adam öldürmeye azmettirme suçundan da savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı. 

 

adana kızına tecavüz eden genci öldüren baba tecavüz yalanı son dakika adana haberleri