Adana'da zihinsel engelli kadına akılalmaz işkence! Gözlerini oymuşlar

TAKİP ET

Adana'da yüzde 70 zihinsel engeli bulunan ve ailesi tarafından özel bakım merkezine bırakılan Sevgin Ateş, işkenceye maruz kaldı.

Adana’da yüzde 70 zihinsel engeli bulunan ve ailesi tarafından özel bakım merkezine bırakılan Sevgin Ateş, işkenceye maruz kaldı. Yaklaşık 1 hafta önce yemek yemediği için bitkin düşen ve ailesi tarafından hastaneye götürülen Sevgin Ateş’in vücudunda morluklar ve ısırık izleri olduğu görülürken gözlerindeki tahribat kan dondurdu.

Anne Beni Buradan Al Demiş


Alınan bilgilere göre, doğuştan yüzde 70 zihinsel engelli olan Sevgin Ateş, 25 Şubat tarihinde bir özel bakım merkezine bırakıldı. İddiaya göre, ailenin koronavirüs salgını sebebiyle ziyaret edemedikleri kızları Sevgin, kendisini telefonla arayan annesi Zeynep Ateş’ ‘Anne beni buradan al’ dedi. Sevgin Ateş’in bu cümlelerinin ardından aile telefonun bir anda yüzlerine kapandığını öne sürdü. Telefonun kapanmasının hemen ardından özel bakım merkezini yeniden arayan aile, kurum yetkilileri tarafından kendilerini kızlarının ortama alışabilmesi için sık sık aramamaları gerektiği karşılığını aldı. 25 Haziran tarihinde bakım merkezinde görevli olan bir hemşirenin aileyi aradığı ve kızlarının yemek yemediği için bitkin düştüğü bu nedenle hastaneye götürüleceğini haber verdiği aktarıldı. Sevgin Ateş, özel bir hastanede tedavi altına alındı.


Gözlerinde Tahribat Oluştu

Aile, hastaneye kızlarını görmeye gittikten sonra büyük bir şok yaşadı. kızlarının sırt kısmında morluklar, ısırık izleri, ağzının içinde yaralar ve her iki gözünde birden oyulma veya vurmadan kaynaklı tahribat oluştuğu görüldü. Ayrıca 37 yaşındaki genç kadının kanında enfeksiyon oluştuğu, günlerce aç kaldığı için konuşamayacak hale geldiği belirtilirken durumu gören aile bakım merkezine olup biteni sorduğunda, Sevgin Ateş’in kendi kendini yaraladığı cevabını aldıkları iddia edildi.


Aile Şikayette Bulundu

Sevgin Ateş’in başına gelenlerden sonra Ateş ailesinin savcılığa giderek şikayette bulunduğu öğrenilirken yaşanan olayla ilgili soruşturma başlatıldığı belirtildi. Olay hakkında konuşan Sevgin Ateş’in ablası Rengin Ateş, kardeşinin özel nedenlerden dolayı bakımevine gönderildiğini, kendilerinin bakımevine güvenerek kardeşini teslim ettiklerini ancak onun o halini gördüklerinde ailecek yıkıldıklarını söyleyerek, ‘Sorumluların bir an önce hesap vermesini istiyoruz.’ dedi. 
 

bakım merkezi işkence