ABD'den Yeni Plan!Türkiye ve İran Saf Dışı Mı Bırakılacak?

TAKİP ET

Türkiye'ye yönelik hamlelerinde sınır tanımayan ABD'den bu kez de Kazakistan Başkenti Astana'da beşincisi düzenlenen Suriye toplantısında bir hamle daha geldi. ABD'nin Türkiye ve İran'ı saf dışı bırakma planı yaptığı öne sürülüyor.

Türkiye’ye yönelik hamlelerinde sınır tanımayan ABD’den bu kez de Kazakistan Başkenti Astana’da beşincisi düzenlenen Suriye toplantısında bir hamle daha geldi. ABD’nin Türkiye ve İran’ı saf dışı bırakma planı yaptığı öne sürülüyor.

Kazakistan’ın Başkenti olan Astana’da bu yıl beşincisi düzenlenen Suriye toplantısında önemli duyurular yapan ABD, Rusya’dan gelen Suriye’nin güneyini çatışmasızlık bölgesinden çıkarma önerisinin hemen ardından ABD yaptığı bir açıklama ile güvenli bölge planını paylaştı.

Bu yıl beşincisi düzenlenen toplantıya katılan kaynaklardan gelen bilgiye göre Rus Heyeti dünkü ikili görüşme sırasında Türkiye ve İran heyetlerine Dera ve Kuneytra bölgelerinin çatışmasızlık bölgesinden çıkarılması önerisinde bulunmuştu.

RUSYA ABD GÖRÜŞMESİ

Gelen bilgilere göre Rusya’nın ABD’nin askeri varlığı nedeniyle. Söz konusu bölgenin durumunu ABD ile birebir görüşmeyi tercih ettiği belirtildi. Muhalefet kaynaklarından gelen habere göre ise ABD’yi temsil eden Dışişleri Bakanı Yardımcısı’nın muhalefet heyetleri ile bir araya gelerek bir toplantı gerçekleştirildiği bildirildi.

 

 

ABD rusya türkiye iran saf dışı bırakma planı