15 Temmuz Darbe Girişiminin Sanıklarından Akın Öztürk Mahkemede İlk İfadesini Verdi! 'Askerlik Yeminimden Şaşmadım'!

TAKİP ET

15 Temmuz hain darbe girişimi gecesinin bir numaralı sanığı olarak gösterilen Akın Öztürk bugün çıkarıldığı mahkemede ilk ifadelerini kullandı. Eski Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Öztürk çıkarıldığı Sincan Ağır Ceza Mahkemesinde ilk ifadelerini kullandı. Öztürk ifadelerinde, darbeden kesinlikle haberi olmadığını ve darbe girişiminde hiçbir katkısı bulunmadığını ifade etti. İşte Akın Öztürk'ün ifadesinin detayları.

15 Temmuz hain darbe girişimi gecesinin bir numaralı sanığı olarak gösterilen Akın Öztürk bugün çıkarıldığı mahkemede ilk ifadelerini kullandı. Eski Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Öztürk çıkarıldığı Sincan Ağır Ceza Mahkemesinde ilk ifadelerini kullandı. Öztürk ifadelerinde, darbeden kesinlikle haberi olmadığını ve darbe girişiminde hiçbir katkısı bulunmadığını ifade etti. İşte Akın Öztürk’ün ifadesinin detayları. 

FETÖ\PDY Terörö Örgütünün 15 Temmuz gecesi yapmış olduğu darbe girişiminin bir numaralı sanığı olarak gösterilen Akın Öztürk çıkarıldığı mahkemede ilk ifadelerini kullandı. Darbe gecesi Genelkurmay Başkanlığını basan sözde Yurtta Sulh konseyinin içinde bulunan üyeler ve diğer sanıklar bugün Ankara Sincan Ağır Ceza Mahkemesine çıkarıldı. Üyeler ve sanıkların burada ifadeleri alındı. Bu sanıklar arasında bulunan ve sözde Yurtta Sulh konseyinin üyelerinden biri olduğu iddia edilen Eski Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk’te FETÖ terör örgütünden ağırlaştırılmış müebbet cezası ile yargılanıyordu. Eski Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk çıkarıldığı mahkemede ilk ifadelerini kullandı. Öztürk ifadesinde, darbeden habersiz olduğunu, onu yetiştiren komutanların izinden asla ayrılmadığını ve devlete ihanet etmediğini belirterek darbe girişimine hiçbir katkısı olmadığını belirtti. 

ÖNCE AKIN ÖZTÜRK’ÜN İFADESİ ALINDI

Toplamda 221 sanığın soruşturmasının başladığı davanın 16 Haziran’a kadar süreceği belirtildi. Bugün başlayan mahkemede ilk olarak eski Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztrük’ün ifadesine başvuruldu. Mahkeme salonunun içinde ara ara şehit yakınlarının sesleri yükseldi. Darbe girişiminin bir numaralı sanığı olan ve ilk ifadesine başvurulan Akın Öztürk, verdiği askerlik yemininden şaşamadığını, ne silah arkadaşlarına ne de vatandaşlarına asla silah doğrultmadığını belirtti. Darbe girişimine hiçbir katkı sağlamadığının altını çizen Öztürk, darbe girişimi gecesinden hayatını kaybeden vatandaşlara oldukça üzüldüğünü ve içinin acıdığını belirtti. Öztürk, gerçekleştirilen bu darbe girişimi ile millet üzerinde bir travma yaşatıldığını da sözlerine ekledi.