İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü Uyuşturucu Soruşturması kapsamında, şüphelilerden alınan kan ve saç örnekleri Adli Tıp Kurumu tarafından analiz edildi. Raporda, Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran’ın saç örneğinde uyuşturucu testinin pozitif olduğu tespit edildi.
Diğer Testleri Negatif Çıktı, İddiaları Yalanladı
Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran’ın kan, idrar ve tırnak örneklerinde yapılan testler negatif sonuç verdi. Yazılı bir açıklama yapan Saran, pozitif çıkan maddeyi hayatı boyunca kullanmadığını belirterek iddiaları kesin bir dille yalanladı.
Saran'dan Açıklama Geldi
Sadettin Saran konuya ilişkin yapmış olduğu açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Bu sabah kamuoyunda yer alan haberlere ilişkin olarak, kamuoyunu bilgilendirme gereği doğmuştur. Her şeyden önce açık ve net biçimde ifade etmek isterim ki; Adli Tıp Kurumu test sonucunda pozitif çıktığı iddia edilen maddeyi hayatım boyunca kullanmadım. Bırakın kullanmayı, söz konusu maddeyi yakından görmüşlüğüm dahi bulunmamaktadır.
Bu yöndeki iddialar, şahsımı hedef alan ve kişilik haklarım ile itibarımı zedelemeye yönelik açık bir karalama kampanyası niteliği taşımakta olup, aynı zamanda temsil ettiğim kurumları yıpratma amacı da gütmektedir. Bu süreçte, yeniden her türlü numuneyi derhal ve hiçbir tereddüt göstermeksizin vermeye hazır olduğumu da açıkça ifade etmek isterim.








