“Terörsüz Türkiye” hedefiyle kurulan Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un başkanlığında 20. kez TBMM Tören Salonu’nda toplandı. Komisyonun görev süresinin 2 ay daha uzatılması ise oy birliğiyle kabul edildi.
Toplantı öncesinde açıklamalarda bulunan Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş, “Bu sürede, nihai raporun tamamlanabilmesi için ilave bir süreye ihtiyaç olacak” demişti.
Komisyonun Çalışma Rakamları Açıklandı
Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş’un açıklamalarından öne çıkan başlıklar şu şöyle: “Şimdiye kadarki 19 toplantıda 58 oturum gerçekleşmiş, 86 saatlik bir görüşme takvimi ortaya konulmuş ve toplamda 135 kişi dinlenerek 4 bin 139 sayfa tutanak tutulmuştur.
“Ortak Rapor İçin Son Aşamaya Gelindi”
Bu süre içerisinde komisyonun çalışmaları bakımından kritik eşikleri fevkalade büyük hassasiyetle ve gerçekten iyi, özverili çalışmalarla aştık, geride bıraktık. Şimdi komisyonumuzun son eşiğine gelinmiştir. O da ortak bir rapor yazılması ve bu raporun Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'na verilerek buradaki tekliflerin yasalaşması ve diğer tekliflerin yerine getirilmesiyle ilgili sürece öncülük etmek.
“Nihai Rapor Kısa Sürede Kamuoyuyla Paylaşılacak”
Ayrıca bu komisyon çalışmalarımızın ortaya koyduğu, bu demokratik nezaket, usul ve üslup bakımından ortaya konulan büyük olgunluk ve nezaketin de Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu çalışmalarına örnek olmasını temenni ediyorum. Ve inşallah kısa bir süre içerisinde nihai raporumuzu da bitirerek, burada hep beraber üzerinde ortaklaştığımız metni Türkiye kamuoyuyla paylaşmak mümkün olur.Ancak bu sürede, nihai raporun tamamlanabilmesi için, öyle görünüyor ki arkadaşlarımızla, parti temsilcilerimizle yaptığımız istişarelerde de ortaya çıktı: İlave bir süreye ihtiyaç olacak. Onun için, değerli hocalarımızın sunumunu dinledikten sonra, ilave bir süreyle ilgili komisyonumuzun kararını almak için görüşlerinize ve reylerinize başvuracağız.”