Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi, bugün Türk bilim dünyasının gurur gününe ev sahipliği yaptı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleşen "2025 TÜBA ve TÜBİTAK Bilim Ödülleri Töreni", Türkiye’nin bilimsel kapasitesinin geldiği noktayı gözler önüne serdi.
38 Bilim İnsanı Kürsüye Çıktı
Törende, elektrokimyadan nörolojiye, tarihten felsefeye kadar çok geniş bir yelpazede çalışmalar yürüten bilim insanları onurlandırıldı.
TÜBA Ödülleri: 38 bilim insanı, ulusal ve uluslararası başarılarından dolayı ödül ve beratlarını Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın elinden aldı.
Telif Eser Desteği: Alanında referans kabul edilen çalışmalarıyla öne çıkan 8 hoca ise "Bilimsel Telif Eser Ödülü"ne layık görüldü.
Erdoğan'dan 'Anadolu' Vurgusu: "Tablo Memnuniyet Verici"
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasında en çok dikkat çeken detay, ödül dağılımındaki bölgesel çeşitlilik oldu. Önceki yılların aksine ödüllerin sadece İstanbul ve Ankara gibi metropollerdeki üniversitelere değil, Türkiye’nin dört bir yanındaki kampüslere gittiğini belirten Erdoğan, bu durumdan duyduğu memnuniyeti şu sözlerle ifade etti:
"Ödül alan hocalarımızın görev yaptıkları kurumlara baktığımızda, hemen her bölgemizin listede yer aldığını görüyoruz. Bilim ateşinin tüm ülkeye yayılması, geleceğimiz adına büyük bir umut kaynağıdır."
"Medeniyetler Bilim Üzerine İnşa Edilir"
Konuşmasında bilimin felsefi derinliğine de değinen Erdoğan, insanın doğayı ve kainatı anlama çabasının, insan olmanın bir vasfı olduğunu vurguladı. "İnsan fıtratı icabı soran, sorgulayan ve fehmetmek (kavramak) isteyen bir varlıktır" diyen Erdoğan, tarihte iz bırakan tüm büyük medeniyetlerin, insanlığa yön veren bilim insanlarının omuzlarında yükseldiğini hatırlattı.









