Şanlıurfa ve Kahramanmaraş’ta yaşanan kanlı okul baskınlarının ardından eğitim dünyası ayağa kalktı. Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, art arda gelen saldırıların öğretmen ve öğrencilerde büyük bir psikolojik yıkım yarattığını belirterek Milli Eğitim Bakanlığı’na acil çağrıda bulundu. Okul güvenliği tam olarak tesis edilene kadar derslere ara verilmesini talep eden Yalçın, okulların Cuma günü dahil ivedilikle tatil edilmesini istedi.
"Bu Hafta Okullarda Derslere Ara Verilsin"
Siverek ve Kahramanmaraş’tan gelen acı haberlerin eğitim camiasında büyük bir yıkıma neden olduğunu belirten Ali Yalçın, öğretmenlerin ve öğrencilerin mevcut psikolojik tabloyla ders başı yapmasının mümkün olmadığını ifade etti. Yalçın, "Bu hafta okullarda derslere ara verilsin. Okul güvenliği sağlanmadığı müddetçe öğrenci ve öğretmen okula gitmemeli" diyerek durumun vahametine dikkat çekti.
Milli Eğitim Bakanlığı’na "İvedi Tatil" Önerisi
Okullarda can güvenliğinin her şeyden önce geldiğini vurgulayan Yalçın, Milli Eğitim Bakanlığı’nın ivedi bir kararla okulları Cuma günü de dahil olmak üzere bu haftanın geri kalanında tatil etmesi gerektiğini savundu. Genel Başkan, okul güvenliği sistemli bir yapıya kavuşturulmadan sürecin normale dönmesinin zor olduğunu belirtti.
Türkiye İki Gün Üst Üste Sarsıldı
Eğitim kurumlarında yaşanan şiddet sarmalı, Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde bir liseye düzenlenen ve 16 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan silahlı baskınla başladı. Bu olayın şoku atlatılmadan, Kahramanmaraş’taki Ayser Çalık Ortaokulu’nda bir 8. sınıf öğrencisinin gerçekleştirdiği ve 4 kişinin ölümüyle sonuçlanan ikinci saldırı, güvenlik tartışmalarını en üst seviyeye çıkardı. Her iki olayda da saldırganların intihar etmesi, meselenin sadece güvenlik değil, aynı zamanda derin bir sosyal ve psikolojik boyutu olduğunu gözler önüne serdi.
Güvenlik Protokolleri Yeniden Masada
Yaşanan kanlı baskınların ardından yetkililer tarafından başlatılan geniş çaplı adli ve idari soruşturmalar sürerken, eğitim sendikaları ve veli dernekleri okullardaki giriş-çıkış kontrollerinin ve koruma hizmetlerinin profesyonel bir yapıya büründürülmesini talep ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı’ndan konuyla ilgili gelecek resmi açıklama, milyonlarca öğrenci ve öğretmen tarafından kritik bir önemle bekleniyor.





