Metro İstasyonundaki 28 Dakikalık Sır
Baba Yüksel İbişler, oğlunun kaybolduğu geceye dair eldeki verileri paylaştı. Deniz, saat 22.30 sularında arkadaşı tarafından Acıbadem metrobüs durağına bırakıldı. Mecidiyeköy’de inerek Mahmutbey metrosuna aktarma yapmak isteyen genç adam, Yıldız-Mahmutbey (M7) hattına giriş yaptı. Ancak bir sonraki trenin gelmesine 28 dakika olduğunu görünce beklemek istemeyip istasyondan geri çıktı. Bu anlar, Deniz’den alınan son somut bilgi oldu.
"Uykusuz ve Dikkati Dağınıktı"
Deniz’in son görüştüğü arkadaşının ifadesi, gencin ruhsal durumuna dair kritik ipuçları veriyor. Arkadaşı, Deniz’in son birkaç gündür aşırı uykusuz olduğunu ve oryantasyon (yer yön algısı) bozukluğu yaşıyormuş gibi göründüğünü belirtti. Baba İbişler ise oğlunun geçtiğimiz yaz yurt dışına çalışmaya gittiğini ancak beklediği başarıyı yakalayamadığı için Türkiye'ye gergin ve bunalımlı döndüğünü, okulunun uzamasının da bu durumu tetiklediğini dile getirdi.
Türkiye Seferber Oldu: Otogardan Postaneye Her İhbar İnceleniyor
Emniyet birimleri İstanbul ve Ankara eşgüdümlü olarak teknik takip yürütürken, aile de kendi imkanlarıyla her sokak başında oğullarını arıyor:
Esenler Otogarı İhbarı: Otogardaki bir görgü tanığı Deniz’i gördüğünü iddia etti.
Üsküdar Postanesi İzleri: Dün gece yarısı Üsküdar Postanesi civarında eşkale benzer birinin görüldüğü bilgisi üzerine ekipler harekete geçti.
Yaya Güzergahı Taraması: Kardeşi ve yeğeni, Deniz’in daha önce güzel havalarda yürüdüğü eve dönüş yollarını karış karış tarayarak görgü tanığı arıyor.
"Belki Sadece Kafa Dinlemek İstemiştir"
Acılı baba, her ihtimali değerlendirdiklerini belirterek bir umuda tutunuyor: "Bildiğimiz tüm arkadaş çevresi, kuzenleri, ev arkadaşı teyakkuzda. Belki bizim bilmediğimiz bir arkadaşına gitmiştir ya da kafa dinlemek için bir yere çekilmiştir. İnşallah öyledir."
Gazeteci Notu: Deniz İbişler vakası, özellikle gençlerin üzerinde hissettiği akademik ve ekonomik baskıların psikolojik yansımalarını da bir kez daha gündeme getirdi. Bir gencin hayatı, belki de sokaktaki bir vatandaşın dikkatiyle kurtulacak. Eğer Deniz’i gördüyseniz veya yerini biliyorsanız, en yakın polis merkezine bildirmeniz hayati önem taşıyor.







