Ülkemizin büyük bir bölümü kar yağışı altında yer alıyor. Kış şartlarının ani bir şekilde ve şiddetle geldiği ülkemizin birçok ilinde kar yağışı artarak devam ediyor. Marmara Bölgesi'nde kar yağışı yerini kuru soğuklara bıraksa da özelikle Doğu illerimizde ve Karadeniz'in bir bölümünde kar yağışı sürüyor.
Batman'da Eğitime Kar Engeli!
Batman'da geçtiğimiz hafta başlayan kar yağışı hız kesmeden devam ediyor. Batman Valiliği tarafından konuyla ilgili şu açıklama yapıldı:
"Batman'da kar yağışı etkisini sürdürmektedir. İlimiz Sason İlçesi'nde olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime 2 gün ara verilmişti. Batman merkezi ve diğer ilçelerinde ise eğitime 1 gün süreyle ara verilmesi uygun görülmüştür.
"Herhangi bir olumsuzluk ya da mağduriyet yaşanmaması için Kamuda çalışan engelli ya da hamile personellerimiz de yarın idari izinli sayılacaklardır."
Zonguldak'ta Eğitime Kar Engeli!
Zonguldak'ta yaklaşık 5 gündür etkili olan kar yağışı hızlı bir şekilde devam ediyor. Artan soğuklarla birleşen kar yağışı kentte ulaşımı olumsuz yönde etkiliyor. Zonguldak Valiliği tarafından şu açıklama yapıldı:
"Olumsuz hava koşulları nedeniyle mağduriyet yaşanmaması için Zonguldak genelinde tüm okullarda 1 gün süreyle eğitime ara verilmiştir. Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ya da hamile personel de yarın idari izinli sayılacaktır."
Sinop'ta Eğitime Kar Engeli!
Sinop'ta özellikle son 3 gündür etkisini arttıran kar yağışı hızlı bir şekilde devam ediyor. İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan konuyla ilgili şu açıklamaları yaptı.
"İlimizde kar yağışı etkisini sürdürüyor. Özellikle sahil kesimde yer alan ilçeler yoğun yağış altında. Bu nedenle yarın Sinop il merkezi ile birlikte Türkeli, Ayvacık, Gerze ve Erfelek ilçelerinde eğitime bir gün ara verilmiştir. Söz konu yerlerdeki tüm okullar yarın tatildir."
Kar yağışının olumsuz etkilediği Sinop Üniversitesi'nde de yarın yapılacak sınavların da bir gün ertelendiği açıklandı.
GÜNDEM
03 Ocak 2016 - 13:34
Eğitime Yine Kar Engeli!
Kar Yağışı Etkisini Bazı Bölgelerde Devam Ettiriyor
GÜNDEM
03 Ocak 2016 - 13:34