İtalyan futbolunun aykırı isimlerinden Napoli Başkanı Aurelio De Laurentiis, modern izleyicinin değişen alışkanlıklarını gerekçe göstererek futbolun anayasasını değiştirecek çarpıcı bir plan sundu. Maç süresinin 50 dakikaya indirilmesinden sarı ve kırmızı kartların tarihe karışmasına kadar bir dizi radikal değişikliği kapsayan bu öneri, Futbol otoritelerini ikiye böldü. Oyunun temposunu zirveye taşımayı hedefleyen "kademeli ihraç" ve "kısa devre" modelinin, uluslararası futbol kurallarında nasıl bir karşılık bulacağı ise şimdiden büyük bir merak konusu oldu.
Oyun Süresinde Radikal Kısıtlama: 50 Dakika Önerisi
Mevcut 90 dakikalık oyun süresinin izleyici ilgisini korumakta yetersiz kaldığını savunan De Laurentiis, karşılaşmaların 25’er dakikalık iki devre halinde toplam 50 dakika üzerinden oynanmasını teklif etti. Bu düzenleme ile oyunun temposunun maksimize edilmesi ve ölü zamanların asgariye indirilmesi hedefleniyor.Disiplin Kurallarında Yeni Dönem: Kart Sistemi Kalkıyor mu?
Teklifin en dikkat çeken unsurlarından biri, futbolun temel disiplin araçları olan sarı ve kırmızı kartların tamamen kaldırılması oldu. De Laurentiis, mevcut kart uygulamasının oyunun akışını sekteye uğrattığını ifade ederek, yerine daha dinamik bir yaptırım mekanizması önerdi.Kademeli ve Süreli İhraç Modeli
Kartların yerini alması öngörülen yeni ceza sisteminde, ihlalin niteliğine göre oyuncuların belirli sürelerle saha dışına alınması planlanıyor. Önerilen taslakta şu süreler öne çıkıyor:- Hafif İhlaller (Eski Sarı Kart): 5 dakika süreyle oyun dışı kalma.
- Ciddi İhlaller (Eski Kırmızı Kart): 20 dakika süreyle saha kenarında bekleme.








