Zayıflattığını Sandığımız Bu Besinler Kilo Aldırıyor

TAKİP ET

Özellikle diyet yapanlar bazı besinleri zayıflamak için tüketse de bu besinlerin kiloya yol açtığı belirlendi. İşte o besinler...

Özellikle diyet yapanlar bazı besinleri zayıflamak için tüketse de bu besinlerin kiloya yol açtığı belirlendi. İşte o besinler...

Kırmızı Acı Biber: Vücuttaki yağları yaksa da doygunluk hissini azalttığından ve iştahı artırdığından dolayı kilo aldırmaktadır. Ayrıca kırmızı biberi aşırı tükettiğiniz takdirde yemek yeme kontrolü sizin elinizde olmaz.

Havuç: Glisemik indeksi en yüksek olan sebzeler arasında yer almaktadır. Havuç, insanı çabuk acıktıran bir sebze olduğundan dolayı diyet yapanlar açısından tüketilmesi sakıncalıdır.

Muz: Meyveler arasında glisemik indeksi en yüksek olanlardan biridir. Bu nedenle diyet yapanlara tavsiye edilmez.

Karalahana: Karaciğere çok faydalı olan karalahana, aynı zamanda iştahı da açar. Eğer karalahana yediğinizde iştahınızın açıldığını fark ediyorsanız nadir tüketmenizde fayda var.

Tuz: Aşırı iştah açıcı olduğu gibi kan şekerindeki dengeyi değiştirdiğinden dolayı tatlı tüketme isteğini de artırır. Günlük 5 gramın altında tüketilmelidir. Diyette olanların tuz tüketimine aşırı dikkat etmesi gerekir. Tuz aşırı tüketildiği takdirde kalp rahatsızlıkları ve yüksek tansiyonu tetiklemektedir.

İşlenmiş Mısır Gevrekleri: Hazırlanması kolay olduğu için kahvaltılarda tüketilen işlenmiş mısır gevrekleri, içerdiği karbonhidrattan dolayı kan şekeri dengesini hızla değiştirmektedir. Ayrıca doygunluk hissi vermediği içinde gereksiz kalori alımına yol açar. Yulaf ezmesi ya da yulaf kepeği İşlenmiş mısır gevrekleri yerine tüketilirse daha sağlıklı beslenilmiş olur.

Tarçın: Aroması ve kokusu en önemli tercih sebepleridir. Kan şekerini düzenlediği gibi vücuttaki yağıda yakar. Bu yüzden diyet programlarının vazgeçilmezidir. Fazla tüketildiği takdirde iştahı açacağından aşırı tüketiminden kaçınmak gerekir.

Nohut: Mideyi temizlese de iştahı açtığından dolayı diyet programlarında sınırlı tüketilmelidir.

Patates: Glisemik indeksi çok yüksektir. Kızartma olarak tüketilirse daha hızlı acıktırır. Diyet programlarında haşlama gibi sağlıklı şekilde ve sınırlı tüketilirse sağlığa yararlıdır.

diyet havuç muz tuz