Yunan Basınından Beyin Yakan Yangın Senaryosu: Atina'daki Yangın Türkiye'yi Suçlamak Amacıyla ABD Tarafından Çıkarıldı

TAKİP ET

Atina'da 91 kişinin hayatını kaybettiği yangınla ilgili Yunan basınında kaleme alınan bir haber şok etkisi yarattı. Yunan basını tarafından yapılan haberde, "Yangın, Türkiye'yi suçlamak amacıyla ABD tarafından çıkarılmış olabilir" denildi.

Atina'da 91 kişinin hayatını kaybettiği yangınla ilgili Yunan basınında kaleme alınan bir haber şok etkisi yarattı.  Yunan basını tarafından yapılan haberde, "Yangın, Türkiye'yi suçlamak amacıyla ABD tarafından çıkarılmış olabilir"  denildi. 

Yunanistan'ın başkenti Atina yakınlarında meydana gelen ve 91 kişinin ölümüne neden olan yangının ardından Yunan basınında yer alan haberlerde yangının Türkiye'yi suçlamak amacıyla ABD tarafından çıkarılmış olabileceği öne sürüldü.

"KUNDAKLAYICILAR ERDOĞAN İLE PUTİN"
Atina'da yayımlanan Eleftheri Ora gazetesi,  markete taşıdığı haberinde,"Çipras bütün Yunanistan'ı yakmaya hazır-Kundaklayıcılar Erdoğan ile Putin" başlığını kullanırken,  Hükümete yakın bazı çevreler tarafından "Türk ajanların, Rus teknolojisini kullanarak 8 Türk askerin saklandığı Mati bölgesini ateşe verdiği yönünde senaryolar yaydığını" Öne sürdü. 

"BELKİ DE AMERİKALILAR DÜZENLEDİ"
Yine aynı gazetenin "Rafina yangınında Türk parmağıyla ilgili komplo teorileri" başlıklı başka bir haberinde hisse, Türkiye'nin ve Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Rusya'ya "yaklaşımı" nedeniyle ABD ve NATO'nun,  "büyük sorun yaşadığı" belirtilerek, Yunanistan'da çıkan bu yangını Türkiye'yi, 'dost' Rusya'dan ödünç alınan teknolojiyle kundaklayıcı olarak suçlamak için belki de Amerikalılar düzenledi." denildi.

"ATTİKA'YI YABANCI AJANLAR ATEŞE VERDİ"
Yine Yunan basınında önemli gazetelerinden biri olan Kontra News gazetesi de"Attika'yı yabancı ajanlar ateşe verdi ve insanları diri diri yaktılar" başlıklı haberinde, yangının ardında Yunanistan'ı istikrarsızlaştırmak için örgütlü bir plan bulunduğunu ileri sürerek, Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras'ın da Bakanlar Kurulu'nda yaptığı konuşmasında bunu ima ettiği iddiaları yer aldı.

 

yunanistan atina yangını yunan basını son dakika