Yumurta Alerjisi Nedir? Yumurta Alerjisi Olanlar İçin 5 Sağlıklı Yumurta Alternatifi

TAKİP ET

Yumurta alerjiniz veya yumurta intoleransınız olabilir. Yumurtalar birçok sağlıklı ve lezzetli yemeğin kalbinde popüler bir protein kaynağıdır. Ayrıca makarna, krep ve daha pek çok popüler yemek öğesinde de önemli bir bileşendir. Yaygın gıda alerjilerinin yer fıstığı ve süt ürünleri içerdiğini biliyor olabilirsiniz, ama yumurtanın aslında günümüzde en yaygın gıda alerjilerinden biri olduğunu biliyor muydunuz? Spesifik olarak, yumurta akı proteinlerine alerjisi en yaygın olanıdır.

Bir çocuğun veya yetişkinin yumurta alerjisi varsa, yumurtadan tamamen kaçınmak için kendi kendini koruyucu içgüdüsü olabilir. Bununla birlikte, bazen bu gerçekleşmez veya bazen, bilmeden bir yumurta terkibini ne zaman tükettiğinizde farkında olmazsınız, çünkü gıda ürünlerinde yaygın olarak yumurtadan çıktığı bilinen pek çok terkip maddesi yoktur.

Yumurta beslenmesi etkileyicidir ve dışarıda bir sürü lezzetli yumurta tarifleri vardır,  bu yüzden umarım alerjik olmuyorsunuzdur, ancak bilmeden kendinizin hastalığa neden olmamanız gerektiğini bilmek önemlidir. Size yumurtalara alerjiniz olup olmadığını veya yumurta intoleransınız olup olmadığını söylemenin en iyi yollarından bazılarını anlatmak için buradayım. Ayrıca, gerekirse yumurtalardan kaçınılması ve yumurtalara en iyi doğal alternatifleri de sizlere anlatacağım. 

YUMURTA ALERJİSİ NEDİR? 

Yumurta alerjisi olan bir kişinin alerjik reaksiyona neden olması için diyet veya aşılama yoluyla yumurtalara daha önce maruz kalmış olması gerekir. Yumurta alerjisi tam olarak ne demektir? Yumurtalara alerjiniz varsa, bu vücudunuzun bağışıklık sisteminin yanlışlıkla yumurta proteinini zararlı bir madde olarak tanımladığı anlamına gelir. Böylece yumurta tükettiğinizde bağışıklık sisteminiz vücudunuzda iç yumurta alerjisi semptomlarının yanı sıra görünür ve sonuçlanabilecek alerjik bir reaksiyon ortaya çıkaran histamin ve diğer kimyasalları serbest bırakarak yanıt verir. Yumurta alerjiniz varsa, beyaz, yumurta sarısı veya her ikisine de alerjiniz olabilir.
Bir yumurta alerjiniz varsa, yumurtaları tükettikten sonra (ya da sadece dokunmadan) kısa bir süre içinde, aşağıdaki yumurta alerjisi semptomlarını yaşayabilirsiniz:

Şişme, döküntü, kurdeşen veya egzama gibi cilt reaksiyonları Hırıltılı solunum veya solunum zorluğu Burun akması Hapşırma Sulu veya kırmızı gözler Karın ağrısı Mide bulantısı Kusma İshal Anafilaksi

YUMURTAYA 5 SAĞLIKLI ALTERNATİF

Bir yumurta alerjiniz veya yumurta intoleransınız olduğunu fark ederseniz, Tencereye yumurta İiçeren tarifleri atmanız gerekmez. Yumurtaları pişirme veya fırınlamada değiştirmeniz gerektiğinde, yumurtaların bağlanma ve kalınlaşma özelliklerini taklit edecek çok sayıda sağlıklı alternatif vardır.
İşte yumurta yerine denemek için bazı harika besinler:

Elma Sosu

Şunun için iyi: kekler, hızlı ekmekler
1 yumurta = 1/4 bardak elma püresi
Şekersiz, tatlandırılmamış organik elma püresi kullandığınızdan emin olun. Kek ve ekmekleri nemli tutar, bağlayıcı olarak işlev görür.

Kabartma tozu ve sirke

Şunun için iyi: kekler, hızlı ekmekler
1 yumurta = 1 çay kaşığı kabartma tozu 1 çorba kaşığı beyaz sirke ve 1 çorba kaşığı su ile karıştırılır
Bu kabarık bir kek yapmak istediğinizde son derece etkilidir. Birden fazla yumurtanın listelendiği tariflerde en iyisidir.

Muz veya Başka Bir Meyve Püresi

Şunun için iyi: kekler, hızlı ekmekler
1 yumurta = 1/4 su bardağı püresi muz veya diğer püresi meyve
Muz ve meyve püreleri, balkabağı gibi, fırınlanmış ürünlere nem yükleri ekler. Muzun ne kadar olgun olduğuna veya kullanılan meyve püresinin türüne bağlı olarak, fazladan tatlılık da ekleyebilir, böylece şeker seviyelerini buna göre ayarlamak isteyebilirsiniz.

Chia Tohumu ve Keten Tohumu

En iyisi: kekler, hızlı ekmekler, mayalı ekmekler, kurabiyeler, 
1 yumurta = 1 çorba kaşığı öğütülmüş chia tohumu (öğütmeden sonra) ve 3 çorba kaşığı su
Yumurtanın yerine chia tohumu veya keten tohumu kullanın ve önyükleme yapmak için ekstra bir besin takviyesi alın. Bir kahve değirmeni içinde chia / keten tohumu öğütün, suyla karıştırın ve buzdolabında yaklaşık 15 dakika bekletin. Şaşırtıcı bir şekilde dokudaki bir yumurtaya benzeyen bir görünüm kazanacak. Keten biraz cevizli bir lezzet kattığından, tam tahıllı ekmekler, kekler ve kreplerde harikadır; keklerde dikkatli kullanın.

Toz Yumurta 

En iyisi: kekler, hızlı ekmekler, kurabiyeler, maya ekmekleri
1 yumurta = Yarım çorba kaşığı toz yumurta artı 2 çorba kaşığı su
Bu yumurta yerine patates ve tapyoka nişastasından yapılmış ve bu tozu kullanabilirsiniz. Yumurta, glüten, buğday, kazein, süt, evet, soya, ağaç fındık veya yer fıstığı içermez, bu yüzden vegan olmayan ama yine de gıda alerjisi çekenler için harika bir alternatiftir.

yumurta alerjisi olanlar ne yememeli yumurta alerjisi olan bebekler için kahvaltı bebeklerde yumurta alerjisi kadınlar kulübü yumurta akı alerji değerleri yumurta alerjisi değerleri yumurta alerjisi olanlara hangi aşılar yapı