YSK'dan Son Dakika Maltepe Kararı

TAKİP ET

İstanbul seçim sonuçlarına ilişkin beklenen Maltepe'deki Oyların yeniden sayıları YSK nin verdiği yeni karar doğrultusunda devam ediyor. Maltepe 1 ve 2 İlçe Seçim kurullarının tüm oy sayımları iptal yönündeki kararı YSK tarafından kaldırıldı.

Yüksek Seçim Kurulu Maltepe de şimdiye kadar devam eden sayıların geçerli olmasına karar verdi ve kalan sandıklarında sayımının devam edilmesini istedi.
Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Maltepe 1 ve 2 İlçe Seçim kurullarının bugüne kadar terminallerde yapılan bütün sayıların iptal yönündeki kararına itiraz etmiş ve söz konusu seçim kurullarının aldığı kararların tümden kaldırılmasını talep etmişti. YSK CHP'nin itirazını görüşerek Maltepe 1 ve 2 seçim kurullarının tüm oy sayımlarının iptal yönündeki kararını kaldırdı. Maltepe'de şu ana kadar yapılan sayıların geçerli olmasına karar veren YSK kalan sandıklarda da sayılma devam edilmesine karar verdi. 

MALTEPE'DE OY SAYIMI DEVAM EDİYOR

Yüksek Seçim Kurulu'nda Maltepe İlçe Seçim kurullarının tüm oy sayımlarının iptali yönündeki kararını kaldırılmasından sonra Maltepe'de Talan sandıkların sayımına devam ediliyor. 

son dakika istanbul maltepe oyların yeniden sayılması son dakika haberi