Yılın İlk Kar Haberi Geldi! Bakın İlk Kar Nereye Yağdı

TAKİP ET

Sonbahar ayları başlayıp hava sıcaklıkları mevsim normallerinin altında düşünce Rize-Artvin ve Erzurum il sınırları içerisinde bulunan Kaçkar Dağları'nda 2 bin 700 rakımdaki yaylalar beyaza büründü.

Sonbahar ayları başlayıp hava sıcaklıkları mevsim normallerinin altında düşünce Rize-Artvin ve Erzurum il sınırları içerisinde bulunan Kaçkar Dağları’nda 2 bin 700 rakımdaki yaylalar beyaza büründü.

Rize-Artvin ve Erzurum il sınırları içerisinde bulunan Kaçkar Dağları’nda Yılın ilk karı yağdı. Kar yağışının başlaması ile birlikte yetkililer yaşanacak olumsuzluklara Karşı Yaylalar da bulunan vatandaşları köylerine dönmeleri konusunda uyardı.  Çamlıhemşin yaylalarında bulunanların hayvanlarını köylerine indirmeye başladığı görüldü. Diğer yandan Çayeli doğa sporları Kulübü sporcuları Osman Arslan, Alper Kaplan ve Turgay Kuruçaylıoğlu kar yağışına rağmen Kaçkar Dağları'nın en yüksek ikinci Zirvesi olan 3 bin 711 metre yüksekliğindeki Verçenik Tepesi'ne iki günlük Uğraşıp sonucunda tırmanmayı başardı. AA muhabirne açıklama yapan Aslan, kar yağışı altında güçlükle ilerlediklerini ancak zirveye ulaşmayı başardıklarını söyledi.

VATANDAŞLAR ŞAŞIRDI
Son yıllarda yapılan yatırımlarla turistlerin ilgi odağı olmaya başlayan Çıldır'da vatandaşlar güne kar sürpriziyle uyandı. İlçenin yüksek kesimlerine kar yağması ilçe halkında şaşkına çevirdi. Kar örtüsüyle güne uyanan ilçe halkı, "Bu sene erken yağdı. Beklemiyorduk"  ifadelerini kullandı.

KAZLAR KARLA BULUŞTU
Çıldır'da bölge halkı açısından özellikle kış aylarında önemli bir geçim kaynağı olan kazalar da erken Yağan karın tadını çıkartmaya başladı.

 

yılın ilk karı kars rize artvin erzurum kaçkar dağları son dakika