Yeni Yıl Eğlencesinde Akşamdan Kalmalar İçin Öneriler

TAKİP ET

Yeni yıl eğlencesinin ardından ertesi gün yaşanan akşamdan kalma hissi çoğu zaman kişileri olumsuz etkileyebiliyor. Bunun üzerine akşamdan kalmalığın ortadan kaldırılması için birtakım önerileri uygulayabilirsiniz.

Yeni yıl eğlencelerinin coşkulu bir şekilde kutlanmasının ardından ertesi gün pek çok kişinin çeşitli rahatsızlıkları olduğu ortaya çıktı. Sevdiklerimizle birlikte gelen yeni yılı kutlamak, yemekler yemek ve içkiler içmek pek çok kişinin planları arasında yer alıyor. Ancak eğlencenin dozunun tam olarak ayarlanamaması akşamdan kalma hissinin yaşanmasına sebep oluyor. Bu his ise kişilerin kendine gelmesini engelliyor. 

Akşamdan kalma olmamak ve ertesi gün zor zamanlar geçirmemek için ölçülü içmek son derece önemlidir. Araştırmalar doğrultusunda boş mide ile alkol almak akşamdan kalma hissinin yaşanmasının en büyük sebeplerinden birisi olarak görülüyor. Hafif, mideyi rahatsız etmeyecek besinlerin tüketilmesinin ardından alkol almanın daha uygun olduğu öneriliyor. 

AKŞAMDAN KALMALIĞIN ORTADAN KALDIRILMASI İÇİN ÖNERİLER

Gün boyunca her öğün öncesi ve sonrasında bol miktarda su tüketmek midenin temizlenmesini sağlayacaktır. Bunun ardından potasyum bakımından zengin olan besinlerin tüketilmesi son derece önemlidir. Sabah ne kadar halsiz olursanız olun asla kahvaltı öğününü atlamayın. 

Akşam yemeklerinde et yemekleri yerine kış sebzelerini tercih ederek midenizi rahatlatabilirsiniz. Sıvı tüketiminde rahatlamak ve vücudu temizlemek için kış çaylarından ya da bitki çaylarından yardım alabilirsiniz. Gün içerisinde vücudu dinç tutmak için fiziksel aktivitelere önem vererek vücudunuzu harekete geçirebilirsiniz. 

yeni yıl eğlencesi akamdan kalma öneriler