Yemen'de Kolera Salgınında Yaşamını Kaybedenlerin Sayısı 2 Bini Geçti

TAKİP ET

Yemen'de Nisan ayından beri etkili olan kolera salgınında yaşamını kaybedenlerin sayısı 2 bin 43'e ulaştı.

Yemen'de Nisan ayından beri etkili olan kolera salgınında yaşamını kaybedenlerin sayısı 2 bin 43'e ulaştı.

Dünya Sağlık Örgütünün (DSÖ) resmi sosyal paylaşım sitesinden yayınlanan raporda, Yemen'de 27 Nisan tarihinden beri etkili olan kolera salgınında bugüne kadar 602 bin 526 şüpheli vakaya rastlandığıS ve 2 bin 43 kişinin yaşamını kaybettiği açıklandı.

Raporda, kolera salgınının Yemen'in 23 vilayetinin 22'sinde etkili olduğu ifade edilirken, kolera salgınının rastlanmadığı tek vilayetin ise adacıklardan oluşan Sokotra olduğu belirtildi. 

Hastanelerin Yarısından Fazlası Hizmet Dışı!

Uluslararası Kızıl Haç Komitesi tarafından yapılan yazılı açıklamada ise ülkede temel sağlık ihtiyaçlarının kısıtlı olduğu, çatışmaların şiddeti ve etkisinden dolayı sağlık sisteminin çöktüğü bilgisine yer verildi.

Özellikle ilaç ve zorunlu sağlık ekipmanını oluşturan tıbbi malzemelerin dışarıdan alımının da felce uğradığının belirtildiği açıklamada, "Yemen'de hastane ve kliniklerin yarısından fazlasının hizmet dışı olduğu belirtilirken sağlık sektörü de büyük bir felaketin eşiğindedir." denildi.

Yemen'de yaklaşık 3 yıldan beri hükümet güçleri ile Husiler ve devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih tarafları arasındaki şiddetli çatışmalar, halkın kolera salgınından kırılmasına rağmen devam ediyor. Ülkenin farklı bölgelerindeki şiddetli çatışmaların neticesinde insani durum her geçen gün daha da kötüye gidiyor.

Yemen kolera iç savaş sağlık hizmetleri