Yemen'de Kolera Alarmı! Salgından Etkilenenlerin Sayısı 200 Bine Ulaştı

TAKİP ET

Yemen'de koleradan etkilenenlerin sayısı 200 bine ulaşınca kolera alarmı verildi.

Yemen'de koleradan etkilenenlerin sayısı 200 bine ulaşınca kolera alarmı verildi. 

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) raporunda yer alan bilgilere göre Yemen'de etkili olan kolera salgınından etkilenenlerin sayısı 200 bine ulaştı. 

Ağustos ayı sonuna kadar 300 bin kişinin etkilenmesinin beklendiği kolera salgınında bugüne kadar 1200 kişi yaşamını yitirdi. 

UNICEF sözcüsü Meritxell Relano, 21 eyalette etkili olan ve yarısını çocukların oluşturduğu vaka sayısının artmasının beklendiğini açıkladı.

Relano, göreceli olarak tedavisi kolay olan koleranın, Yemen'deki iç çatışmalar nedeniyle kontrol altına alınamadığını belirtti. 

Kolera salgını, vücut sıvıları ile etkili olduğu gibi su ve yiyecek yoluyla da bulaşabiliyor. Sağlık sisteminin yetersiz olması ise kontrolü güçleştiriyor. 

Yemen Halkı, 'Sünni Koalisyon' Yüzünden Hayatını Kaybediyor

26 Mart 2015 tarihinden bu tarafa Suudi Arabistan öncülüğündeki 'Sünni Koalisyon' Yemen halkını havadan bombalıyor. 

Arap Yarımadası'nın en fakir ülkesi olan Yemen'deki savaşın sağlık sistemini tahrip etmesi nedeniyle kolera salgınının etkili olduğunu belirten uzmanlar, ülkede bulunan sağlık kurumlarının yarısının koalisyon güçlerinin bombardımanı sonucunda kullanılamaz durumda olduğunu, iki yıldır süren ambargolar neticesinde de sağlık kuruluşlarında ihtiyaç duyulan malzemelerin sadece %30'nun ülkeye ulaşabildiğini söylediler. 

Yemen kolera UNICEF eyalet iç çatışma Suudi Arabistan