Yemeğin Ardından Yenen Tatlı İntihar

TAKİP ET

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte iftar sofralarının vazgeçilmezi tatlılarda sofralardaki yerini aldı. Dr. Ender Saraç, iftardan sonra tatlının nasıl yenmesi gerektiği hakkında önemli bilgiler paylaştı.

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte iftar sofralarının vazgeçilmezi tatlılarda sofralardaki yerini aldı. Dr. Ender Saraç, iftardan sonra tatlının nasıl yenmesi gerektiği hakkında önemli bilgiler paylaştı.

Ramazan ayında günün 3’de 2’den fazla kısmını oruçlu geçiren Müslümanlar için özel tavsiyelerde bulunan ve oruç tutmanın önemine değinen Dr. Saraç, “Bir beden 16 saat aç kaldığı zaman o beden, kanserli hücrelerden arınır. İçinde bulunduğumuz Ramazan ayında tutulan oruç süresi de bu zamana tekabül ediyor. 16 saat aç kalındığı takdirde bağırsaklarda bulunan beyaz kan, kanserli hücreleri yiyerek temizliyor. İnsan, uzun süre oruçlu olduğu zaman vücuttaki hasarlı ve hasta hücrelerde temizlendiği gibi parçalanıyor. Bilinçli olarak tutulan oruç, kanserin tedavi edilmesinde bilimsel olarak kullanılmaktadır.” şeklinde konuştu.

Hurma hakkında da önemli bilgiler paylaşan Saraç, “Orucu açarken mutlaka bir iri ya da üç küçük hurma yenmelidir. Hurmanın içeriğindeki şeker ve mineraller doğaldır. Uzun  süre aç kalan fizyolojinin ihtiyaç duyduğu temel gıdalar hurmada mevcut. Hurma çok besleyici bir gıdadır. İçeriğindeki magnezyum kaslara iyi geldiği gibi bağırsakları çalıştırır. Yine içeriğindeki kalsiyum ise kemikleri güçlendirir.” ifadelerine yer verdi.

Ramazan ayıyla ilgili önemli uyarılarda bulunan Dr. Saraç, “İnsanlar, bir gün karbonhidrat, bir günde protein ağırlıklı beslenmelidir. Beyaz ekmek mümkün olduğunca tüketilmemeli, özellikle çocuklardan uzak tutulmalıdır. Beyaz ekmek, vücutta mikropsuz iltihaba yol açtığı gibi vücutta önemli hasarlara neden oluyor. Ayrıca yemeğin hemen ardından yenilen tatlı, yavaş yavaş intihar etmektir. Çünkü yemeğin ardından kan şekeri yükseldiğinden pankreas kan şekerini düşürmek için aşırı insülin salgılar. Aşırı insülin salgılayan vücut, hızlı yaşlandığı gibi hormonlarda bozulur. Göbek ve bel bölgesinde yağlanma oluşur. Bu yağlanmada kanser ve birçok rahatsızlığın ön belirtisidir. Tatlıyı iftarın ardından değil, 2 saat sonra tüketmeye özen göstermelidir.

ramazan ayı tatlı intihar hurma oruç beyaz ekmek