Yazın Vazgeçilmezi Dondurmanın Saymakla Bitmeyen Faydaları!

TAKİP ET

Beslenme ve Diyet Uzmanı olan Melike Şeyma Deniz, yazın vazgeçilmezi olan dondurmanın faydalarını anlatarak bu faydalar hakkında önemli bilgiler verdi.

Beslenme ve Diyet Uzmanı olan Melike Şeyma Deniz, yazın vazgeçilmezi olan dondurmanın faydalarını anlatarak bu faydalar hakkında önemli bilgiler verdi.

Yaz aylarında en çok tüketilen ve serinlemek için vazgeçilmez bir tat olan dondurmanın birbirinden lezzetli çeşitleri bulunuyor. Çilekli, limonlu, kakaolu, vanilyalı ve limonlu olmak üzere daha birçok çeşidiyle yaz aylarında sürekli olarak tüketilen dondurma birçok derde de deva. Dondurmanın doğu seçildiği takdirde sağlıklı tatlı alternatiflerinden biri olduğu belirtiliyor. Dondurmanın, kalsiyum, fosfor, A vitamini ve B vitamini gibi vitamin ve mineraller açısından zengin olduğu belirtiliyor. Ayrıca dondurma sütten elde edildiği için sağlığa da oldukça önemli katkılar sağlıyor. 

Uzmanların açıklamalarına göre, kemik ve diş sağlığının korunmasına yardımcı olan dondurmanın, kas kasılmasından, kanın pıhtılaşmasına kadar önemli role sahip olduğu belirtiliyor. Ayrıca 10 kilogram kadar meyveli dondurmanın yaklaşık 140 kalori olduğu ve aynı miktarda olan baklavanın 500 kalori, çikolatanın ise 600 kalori olduğu da tespit edildi. Bu açıdan diyet yapanlar için dondurmanın en iyi alternatif olduğu belirtiliyor. Özellikle de tatlı ihtiyacının hissedildiği saatlerde 2-3 top sade ve meyveli dondurmanın ara öğün olarak kullanılması öneriliyor. Ayrıca dondurmanın kaliteli protein kaynağı, stres düzeyini arttırmaya yardımcı, A ve B vitaminleri açısından zengin  olduğu da diğer faydalarından. 

 

sağlık sağlık haberleri dondurma dondurmanın faydaları uzmanlar dondurmanın sağlığa faydaları yaz ayları