Yaz Kabusu Geri Döndü! 1'i Çocuk 2 Kişi Hayatını Kaybetti

TAKİP ET

Yaz aylarının korkulu rüyası kırım Kongo kanamalı ateşli hastalığı geri döndü. Sivas'ta aynı köyde kene yapışan 6 yaşında bir çocuk ile 61 yaşındaki bir adam kırım Kongo kanamalı ateşli hastalığı yüzünden hayatını kaybetti.

Yaz aylarının korkulu rüyası kırım Kongo kanamalı ateşli hastalığı geri döndü. Sivas’ta aynı köyde kene yapışan 6 yaşında bir çocuk ile 61 yaşındaki bir adam kırım Kongo kanamalı ateşli hastalığı yüzünden hayatını kaybetti. 

Kırım kongo kanamalı ateşli hastalığı yaz aylarının kabusu olmaya devam ediyor. Yaz aylarına başlangıç yaptığımız bu günlerde Sivas’ta KKKA hastalığı şüphesiyle hastaneye kaldırılan 6 yaşındaki Mustafa Ruşen Karakaş ve 61 yaşındaki Ahmet Yamaç bu hastalık yüzünden hayatını kaybetti.

UYURKEN KAFASINDA KENE BULUNDU

Alınan bilgilere göre, Sivas Koyulhisar ilçesine bağlı olan Bozkuş köyünde 7 çocukları bulunan Fikret Seher Karakaş çiftinin en küçük çocukları olan 6 yaşındaki Mustafa Ruşen Karakaş’ın yaklaşık 14 gün öncesinde uyuduğu esnada kafasının üstünde siyah bir cisim fark edildiği öğrenildi. Küçük çocuğun kafasının üstündekinin kene olduğunu fark eden anne Seher Karakaş keneyi çekip aldı. Kafasındaki kenenin kopartılmasının ardından küçük Mustafa ateşlendi. Ateşi giderek yükselen Mustafa babası tarafından Doğanşar İlçe Devlet Hastanesi acil servisine götürüldü. Hastanede ateşi düşürülen küçük çocuğun tekrar evine gönderildiği öğrenildi. Ancak aradan geçen süre sonrasında tekrar rahatsızlanan Mustafa Ruşen Karakaş’ın bu kez Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edildiği ve KKKA şüphesi ile tedavi altına alındığı öğrenildi. Talihsiz çocuğun dün akşam saatlerinde hayatını kaybettiği öğrenilirken cenazesi bugün sabah saatlerinde yakınları tarafından teslim alınarak defnedildi.

AYNI İLÇEDE BİR KENE VAKASI DAHA

Öte yandan İstanbul’da yaşayan ve yaz tatili için Sivas Koyulhisar ilçesine bağlı olan Boyalı köyüne gelen işçi emeklisi Ahmet Yamaç’ın yaklaşık 4 gün önce bahçesinde çalıştığı sıralarda vücuduna kene yapıştığı ve yaşlı adamın keneyi vücudundan koparıp attığı öğrenildi. Keneyi koparak Ahmet Yamaç’ın kısa süre sonra rahatsızlandığı ve Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne getirildiği belirtildi. KKKA şüphesi ile tedavi altına alınan yaşlı adamın yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığı ve dün gece hayatını kaybettiği öğrenildi. 

 

Sivas Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Kene Yaz Ölüm Sağlık