Yaşlılıktaki Kemik Erimesi Kırıklara Yol Açabilir

TAKİP ET

Teknolojideki gelişim, insan yaşamındaki hareketi oldukça azalttı. Bunun yanı sıra günümüzde oldukça yaygın olan fast-food vb. sağlıksız beslenme tarzları, özellikle ileriki yaşlarda pek çok rahatsızlığı tetikliyor.

Teknolojideki gelişim, insan yaşamındaki hareketi oldukça azalttı. Bunun yanı sıra günümüzde oldukça yaygın olan fast-food vb. sağlıksız beslenme tarzları, özellikle ileriki yaşlarda pek çok rahatsızlığı tetikliyor. Yaşlılıkta, kemik erimesi ve bunun neticesi olan kemik kırıkları ile karşı karşıya kalmamak için gençlik döneminde sağlıklı beslenme ile kalsiyum depolarını tam doldurmak ve artık yaşlanıyoruz bilinciyle refleksleri azaltmamak gerekiyor. Yaşlılık döneminde yaşanan kemik kırıkları, insanı fiziksel, psikolojik ve sosyal bakımdan çok aşırı yıpratıyor.

Memorial Ankara Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Bölümünden Doç. Dr. Hakan Özsoy, yaşlılıkta yaşanabilecek kemik kırıkları ve alınabilecek tedbirler ile ilgili vatandaşları bilgilendirdi.

Kemikleriniz Yaşınıza Yenik Düşmesin

Yaşlılıkta yaşanan kemik kırıklarının nedeni kemiklerin yapısal olarak zayıflamasıdır. Buna tıp dilinde osteoporoz yani kemik erimesi denir. Kemik erimesine bağlı olarak yaşanabilen kırıklar, bayanlarda ortalama 70, erkeklerde ise ortalama 80 yaşından itibaren ortaya çıkmaktadır. Bu kırıklar en fazla düşme neticesinde yaşanan el bileğinin kırılması, omurgada ve sırt bölgesinde meydana gelen kırılmalar, evde düşme neticesinde yaşanan kalça kırılmalarıdır.

kemik erimesi yaşlılık teknoloji fast-food kemik kırıkları