Yaşlanmayı Geciktirecek 8 Besin

TAKİP ET

Yıllara meydan okumak istiyorsanız önce ne yediğinizi bir gözden geçirin. Kırışıklıklardan tamamen arınmak istiyorsanız beslenme tarzınızda önemli değişiklikler yapmanız gerekiyor.

Yalnız mutfak değil stres, hava kirliliği, kullanılan yanlış ürünler de yaşlanma üzerinde doğrudan etkiye sahip. Yalnız yapabileceğiniz en önemli etki beslenme düzeninizi değiştirmek olacaktır. Çeşitli etkenler ve yaşa bağlı bir biçimde ortaya çıkan kırışıklıkları önlemek için tüketmeniz gereken besinleri sizler için derledik,  işte yaşlanma karşıtı besinler…

YAŞLANMA KARŞITI BESİNLER

Su; Cildi sadece dışarıdan nemlendirmek olmaz içerden nem de şart. Herkesin gün içerisinde mutlaka tüketmesi gereken su, cilt kırışıklıklarıyla savaşmanızı kolaylaştırır. Nemlenen cilt kurumaz ve çatlamaz. Su içmeyi sevmiyorsanız bir sürahinin içine limon dilimleri, salatalık ve nane yaprağı atarak aromalı suyun tadını çıkarabilirsiniz.

Somon balığı; Cilde en faydalı besinlerin başında somon balığı geliyor. Tam bir kırışıklık savaşçısı olan somon son yıllarda adından sıkça söz edilen omega-3 kaynağı olma özelliği taşıyor. Somon balığı cildi nemlendirmenin yanı sıra güneş ışınlarına karşı korurken, erken yaşlanmanın da önüne geçiyor.

Bal; Bal doğal olarak anti bakteriyel bir üründür. Antioksidan içerir ve cildi nemlendirir, cilt için son derece yararlıdır. Çoğunlukla yüz maskelerinde karşımıza çıksa da vücuda oldukça faydası vardır. 

Ay çekirdeği; E vitamini ve C vitamini yönünden zengin olan ay çekirdeği, hücrelerdeki hasarı azaltarak anti- aging görevi görür. Kas ve sinir dokularının sağlıklı kalmasına yardımcı olur. 

Avokado; Anti-aging özelliğine sahip bir besin maddesi olan avokado da kırışıklıkları azaltma özelliği vardır. Gereksinim duyduğu tüm nemi cilde kazandıran avokadonun sıkça tüketilmesi genç bir cilde kavuştururken, genel vücut sağlığına da ciddi oranda katkı sağlıyor. Ezilmiş bir avokadoyu yüzünüze maske olarak uygulamak kadar avokado yemek de yaşlanma belirtileri ile savaşmanıza yardımcı olur. İçerisinde yer alan antioksidanlar kırışıklıkların azalmasına, cildinizin daha elastik ve daha dolgun görünmesini sağlayacaktır. Kırışıklıkların önüne geçebilmek için mutfağınızda mutlaka avokadoya yer verilmesi gerekiyor.

Domates;  Domates içeriğindeki likopen sayesinde kalp sağlığını destekler ve yaşa göre kolesterol seviyesini dengede tutar. Likopen doğal bir güneş koruyucu krem olarak görev yapar, cildi genç tutar ve zararlı ultraviyole ışınlarından korur.

Yaşlanmayı Geciktirecek 8 Besin yaşlanmayı geciktiren ilaçlar yaşlanmayı geciktirici vitaminler yaşlanmayı geciktirmek için yapılan çalışmalar yaşlanmayı geciktiren maskeler yaşlanmayı geciktiren besinler