Yara İzleri Tarihe Karışıyor

TAKİP ET

Çinli bilim adamları tarafından geliştirilen bir jel sayesinden pek çok kişinin hayatını karartan yara izlerinin tarihe karışacağı dile getiriliyor.

Çinli bilim adamları tarafından geliştirilen bir jel sayesinden pek çok kişinin hayatını karartan yara izlerinin tarihe karışacağı dile getiriliyor. 

Çinli bilim adamları tarafından bir süredir gerçekleştirilen çalışmaların ardından tıp dünyasında ses getirecek bir çalışmaya imza atıldığı öğrenildi. Bir süredir yapılan çalışmaların olumlu sonuç verdiği ve yara izlerini geliştiren bir jelin yapıldığı öğrenildi. 

Yara izleri çeşitli sebeplerden dolayı vücutta yer edinebilir. Bazı yara izlerinin çok görülen yerlerde olması kişileri psikolojik anlamda da olumsuz etkilediği için bu anlamda tıp dünyasından mucize yaratacak çalışmalar bekleniyordu. Pek çok kişinin hayali olan çalışmayı Çinli bilim adamları uzun uğraşlar sonrasında geliştirildi. 

YARA İZLERİ GEÇECEK

Çinli bilim adamları tarafından yapılan çalışmalar sonrasında geliştirilen jel ile yaranın iz bırakması engellenecek. Yaraların daha erken ve hızlı bir şekilde iyileştirilmesi amaçlanıyor. İçeriğinde ipek protein zincirlerinin kullanıldığı tespit edildi. İpek sistemi aynı zamanda özel ultraviyole ışınları ile birleştirilmiş oldu. Bu jelin hücre ile temas etmesinin ardından anında etkileşime girdiği ve hücrenin de sıkılaştırılmasına yardımcı olduğu tespit edildi. Yapılan onlarca deney sonrasında insan vücuduna en ufak bir yan etkisinin bulunmadığı öğrenildi. Yara iyileştirici jelin kullanımı yaraların üzerine sürülerek gerçekleşiyor. Estetik açıdan sorun olan ve kişilerin psikolojisini etkileyen pek çok sorun artık tarihe karışacak gibi görünüyor. Yara izi kalmadan tüm yaraların iyileşmesi bekleniyor. 

yara izi