Yanlış Diyet Cilt, Saç ve Tırnak Sağlığını Tehdit Ediyor

TAKİP ET

Beden ve ruh sağlığımız için dengeli ve sağlıklı beslenmenin önemi çok büyük. Bayanlar, erkeklere göre hızlı kilo vermeye daha yatkındırlar.

Beden ve ruh sağlığımız için dengeli ve sağlıklı beslenmenin önemi çok büyük. Bayanlar, erkeklere göre hızlı kilo vermeye daha yatkındırlar. Bunun içinde yanlış diyetlere yönelebiliyorlar. Bilinçsiz bir şekilde yapılan bu yanlış diyetler ise cilt, tırnak ve saç sağlığını ciddi şekilde tehdit ediyor.

Liv Hospital Beslenme ve Diyet Uzmanı Orçun Kürüm, “Diyet yaparken aşırı zayıflama, yetersiz ve dengesiz beslenme saçların sadece soluk ve donuk görünmesine değil, dökülmesinede neden oluyor.” dedi.  

Canlı görünen sağlıklı saçlar için 5 besinden kesinlikle vazgeçmemek gerekiyor. İşte o 5 besin;

Somon:

Omega-3 açısından en kaliteli besindir. Kalp sağlığımızı koruduğu gibi saç sağlığımıza da desteği çok büyüktür. İçeriğinde bol miktarda protein, demir, D ve B12 vitamini barındıran somon, saçları güçlendirir, saçların kırılmasını önler ve saç derisindeki elastikiyeti ve yumuşaklığı sağlar.

Yumurta:

Yumurtanın zengin bir protein kaynağı olduğu artık biliniyor. Ayrıca içeriğindeki demir, selenyum, çinko ve kükürt saç sağlığı açısından önemli. Saç köklerine oksijen taşıyan hücrelerin en büyük yardımcısı ise yumurtadaki demirdir.

Badem:

Saç sağlığı açısından önemli olan kuruyemişler badem, kaju fıstığı, fındık ve cevizdir. Parlak, sağlıklı ve nemli saçlar için badem tüketimi önemlidir. Ayrıca saç derisinin sağlığınıda korur.

Yoğurt:

İçeriğindeki proteinler saç sağlığı ve oluşumunda önemlidir. İçeriğinde zengin oranda B5 ve D vitamini barındıran yoğurt, peynir ve diğer süt ürünlerini saç sağlığımız için tüketmeyi ihmal etmemeliyiz.

Havuç:

İçeriğindeki A vitamini saç derisini korur. Saç köklerinin sağlıklı olmasını sağlar. Saçın uzaması, parlak ve dayanıklı saçlar için havuç tüketmeye özen göstermelidir.   

diyet saç sağlığı somon yumurta havuç yoğurt badem