Yalnızlık Bunalımına Robot Hayvanlı Çözüm

TAKİP ET

İsveç'in Gotland bölgesinde yaşamakta olan 60 yaşlıya yalnızlık bunalımına girdiklerinden dolayı robot kedi ve köpek verildi.

İsveç’in Gotland bölgesinde yaşamakta olan 60 yaşlıya yalnızlık bunalımına girdiklerinden dolayı robot kedi ve köpek verildi.

İsveç, dünyanın refah seviyesi en yüksek ülkelerinden biri olsa da huzurevlerinde yalnız yaşamak zorunda olan yaşlıların sıkılmalarının önüne geçmek için robot hayvanlı çözüm geliştirildi.   

Gotland bölgesindeki 60 yaşlıya yalnızlıktan bunalıma girdiklerinden dolayı robot kedi ve köpek verildiğine dair haber devlet televizyonu SVT’de yer aldı.

84 yaşında olan ve yalnızlık bunalımı yaşayan Gun Björkqvist, “Robot köpeğime Roff ismini verdim. Günlerimi robot köpeğimle geçirmeye başladığımdan beri uykularım düzene girdi. Yeniden yaşama sevinci hissettim ve sabahları neşeyle kalkıyorum.” dedi.

Gotland yaşlı bakımevinde asistan olarak görev yapan Gunilla Karlsson, “Gerçek evcil hayvanların bakımlarının yaşlılar tarafından yapılması çok güç. Bu nedenle robot kedi ve köpeklerle yaşlılara yalnızlıklarını unutturarak yalnızlık bunalımından çıkarmaya çalışıyoruz. Yaşlılarımız gerçekten muhteşem geri dönüşler yaptılar.” şeklinde konuştu.

İstatistik Dairesinden (Centralbyran) elde edilen veriler İsveçli yaşlıların %66’sının hayatını yalnızlıktan kaybettiklerini gösteriyor. İsveç’te yaşlıların %13’ü evlerinde tek başlarına yaşama veda ediyor. İsveçli yaşlıların %23’ü hastanede, %30’u ise huzurevlerinde tek başlarına hayata gözlerini kapatıyor.  

İsveç robot kedi köpek yalnızlık bunalımı yaşlılar son dakika