Yağmur Suyunun Güzellik Etkisi

TAKİP ET

Yağmur suyunun cildi güzelleştirdiğini aynı zamanda saçlara parlaklık verip sağlıklı bir şekilde uzamasına faydası olduğunu biliyor muydunuz?

İşte yağmur suyunun güzellik etkileri…
Tam da yağmurlar başlamışken, saçlara ve cilde birbirinden iyi tarafları olan yağmur suyunun bilinmeyen faydalarını araştırdık. Pek çok kişinin saçları kabarıp bozulduğu, makyajı akıp dağıldığı için kaçtığı yağmur suyunun faydaları…

YAĞMUR SUYUNUN SAÇA FAYDALARI

Tam bir doğal mucize olan yağmur suyunu çeşme suyundan ayıran özellik ağır metaller, klor ve kimyasal içermemesidir. Özellikle nisan yağmuru suyu, saçları besleyerek doğal bir parlaklık verir ve hızla uzamasını sağlar.  Yağmur suyu, içerisinde bulunan zengin mineral sayesinde saçları besleyerek yumuşak olmasını sağlar. Aynı zamanda canlı görünmesine yardımcı olur. 
Yalnız yeryüzündeki suların buharlaşıp gökyüzüne ulaştıktan sonra gökyüzünde tekrar yoğunlaşarak yeryüzüne inmesiyle oluşan yağmur suyunu banyo şeklinde saçlara uygulamak doğru değildir. Abartmadan sadece yeterli miktarda yağmur yağarken altında durup saçlara temas etmesini sağlayabilirsiniz.
Yağmur suyunun saçlar kadar cilde de faydaları vardır. 

YAĞMUR SUYUNUN CİLDE FAYDALARI

Cilt gözeneklerini açarak, nemli ve parlak bir hale gelmesini sağlayan yağmur suyu, ayrıca rahatlatıcı etkisi sayesinde tıkalı gözenekleri ve cildi temizler hatta siyah noktaların temizlenmesine de yardımcı olabilir. 
Yağmur yağarken avuçlarınızla yakaladığınız damlaları cildinize masaj yaparak uyguladığınızda adeta bir maske görevi görüp cildinizin yumuşacık olduğunu göreceksiniz.

yağmur suyunun içindeki maddeler yağmur suyunun cilde faydaları yağmur suyunun şifası yağmur suyunun zararları yağmur suyunun saça faydaları yağmur suyu içmenin faydaları yağmur suyunun bitkilere faydaları yağmur suyu i