WhatsApp'ta Siber Korsan Tehlikesi! Bu Uyarıyı Sakın Dikkate Almayın

TAKİP ET

Dünyanın en popüler mesajlaşma uygulamalarından WhatsApp'ın başı siber korsanlarla dertte. Siber korsanlar tarafından geliştirilen zararlı yazılım programları ile kullanıcılar kandırılmıya çalışılıyor.

Dünyanın en popüler mesajlaşma uygulamalarından WhatsApp’ın başı siber korsanlarla dertte. Siber korsanlar tarafından geliştirilen zararlı yazılım programları ile kullanıcılar kandırılmıya çalışılıyor. Bu nedenle bu aralar WhatsApp hesabınıza ‘WhatsApp hesabınız ele geçirildi!’ şeklinde bir uyarı mesajı gelirse içeriğinde virüs olduğunun bilincinde olun.

Sosyal medya devi Facebook’un bünyesine dahil edilen dünyanın en popüler mesajlaşma programı WhatsApp, günlük yaşantının vazgeçilmez bir parçası haline geldi. Günlük yüzbinlerce mesaj ve medya dosyasının gönderildiği WhatsApp’a yönelik siber saldırganlar tarafından geliştirilen zararlı yazılım programları kullanıcıların şifrelerini ve değerli bilgilerini hedef alıyor.

Siber saldırganlar, WhatsApp kullanıcılarına gönderdiği ‘WhatsApp hesabınız ele geçirildi’ sahte uyarısı ile hesabın doğrulanmasını istiyor. ‘Rehberdeki bütün kişiler, fotoğraflar, dosyalar, mesajlar kaybolacak ve hiçbir zaman WhatsApp uygulaması kullanılamayacak’ şeklinde ekrana gelen sahte mesaj virüs içeriyor. Virüs içeren bu mesaj şu anda Android ve İOS telefonlarda görülüyor.

Virüsten Nasıl Korunursunuz?

Telefon ayarlarınızdan tarayıcı geçmişinize girerek (Chrome & Safari) bütün bilgileri temizlemeniz gerekiyor.

Telefon ayarlarınızı kontrol ettiğinizde anormal bir uygulama, kısayol ya da bilmediğiniz bir uygulama ile karşılaşırsanız öncelikle internetten araştırın sonrada uygulamayı kaldırın.

Telefonunuzu güncel bir virüs programıyla tarayınız.

Virüsten bir türlü kurtulamıyorsanız cihazın yedeğini alarak fabrika ayarlarına geri dönün.

 

WhatsApp virüs son dakika zararlı yazılım siber saldırgan son dakika haberi