Whatsapp Tehlikesine Dikkat!

TAKİP ET

Son günlerde tüm dünyada artan Whatsapp tuzağına karşı uzmanlar tarafından uyarı yapıldı. Sırada Türkiye olabilir!

Son günlerde tüm dünyada artan Whatsapp tuzağına karşı uzmanlar tarafından uyarı yapıldı. Sırada Türkiye olabilir!

Dünya çapında milyonlarca kişi tarafından kullanılan online mesajlaşma platformu olan Whatsapp aynı zamanda çeşitli tehlikeleri de beraberinde getiriyor. İlk olarak 2017 yılında yeni bir tehdit olarak ortaya çıkan Muddy Water kurumlara saldırmaya başladı. Tehlikenin ilk olarak Irak ve Suudi Arabistan'da bulunan kamu kurumlarına saldırmaya başladığı tespit edildi. Ancak kullanımın son derece yaygın hale gelmesi sebebiyle tehlikenin dünya genelinde yayılmaya çalıştığı tespit edildi. 

Güvenlik uzmanları tarafından mesajlarla yayılmaya çalışılan tehlikenin son derece zararlı olabileceği dile getirildi. Bunun üzerine oltalama ismi verilen mesajlar kamu ve askeri kurumları hedef almaya başladı. Whatsapp üzerinden gönderilen mesajlarda güvenilir olmayan dosyaları açmanın ne kadar tehlikeli olabileceği bir kez daha gözler önüne serildi. Bu süreçte tehdit altında olan ülkeler paylaşıldı. 

UZMANLAR MESAJLAR HAKKINDA UYARIDA BULUNDULAR

Tehdit altında olan ülkeler arasında Türkiye, Ürdün, Azerbaycan, Irak, Suudi Arabistan, Mali, Avusturya, Rusya, İran ve Bahreyn bulunuyor. Bu süreci yürüten kişi ya da kişiler konusunda herhangi bir bilgi olmadığı da gelen bilgiler arasında yer alıyor. Ofis programları adı altında gelen virüs dosyanın kontrolsüz bir şekilde açılmasının ardından pek çok kişiyi olumsuz etkiliyor. Bu tehlikeleri önlemek için kaliteli ve kullanışlı olan güvenlik programlarının kullanılması gerektiği dile getirildi. 

whatsapp virüs tehlike uyarı