Vücutta Afrodizyak Etkisi Yaratan 7 Yiyecek

TAKİP ET

İşte vücutta afrodizyak etkisi yaratan yiyecekler...

Pekmez

Demir, potasyum ve kalsiyum açısından zengin olan pekmez, kan hücrelerinin oksijen taşımasında önemli görevler üstleniyor. Vücuda yüksek oranda enerji sağlayan pekmez, tayinle beraber tüketilirse tam bir bombaya dönüşüyor. Pekmez, bu özellikleri ile bol tüketilmeye dikkat edilmesi gereken bir besindir. 

Bal

Bal, Eski Yunan'dan beri en etkili afrodizyak olarak bilinir. Spermleri kuvvetlendiren bal, doğurganlığı artırdığı gibi cinsel güce birebir etki eder. Balı, kahvaltılarda tüketmeye özen göstermelidir. 

Kayısı 

Potasyum ve A vitamini açısından zengin olan kayısı, beynin ve kasların daha az yorulmasını sağlar. Etkili afrodizyaklar arasında yer alan kayısı, sindirim sistemi üzerinde kuvvetli etkiye sahip olduğu için dozunda tüketmeye özen gösterilmelidir. 

Zencefil

Halk arasında sakinleştirici ve ağrı kesici özellikleriyle bilinen zencefil, duyguları harekete geçiren ve cinsel isteği artıran özelliklere sahiptir. Zencefilin, çayı içilebileceği gibi yiyecek ve içeceklere de katılarak tüketilebilir. 

Kırmızı Biber

İçeriğinde mutluluk hormonu olan endorfin üretimini gerçekleştiren  kapsaisin bileşeni barındıran kırmızı biber, kan dolaşımı ve kalp atışını da hızlandırır. Kırmızı biber, bu özellikleri ile cinsel performans bakımından oldukça etkilidir. 

Avokado

Her derdin devası olan Avokado, cinsel gücü kuvvetlendirici etkisiyle eşsiz meyvelerden biridir. Eski Aztek Uygarlığı, Avokado ağacına testis ağacı diyerek bu hususta son noktayı koymuştur. Avokado, folik asit, potasyum ve B6 vitamini bakımından oldukça zengin olduğundan dolayı herkesin bolca yemesi gereken bir meyvedir. 

Çikolata

Çikolata, tarihin en tatlı afrodizyağı olarak bilinir. Çikolata, mutluluk hormonu olan serotonin vücutta salgılanmasını sağlayan triptofan ve feniletilamin açısından oldukça zengindir. Bu özelliği ile mutluluk hormonlarının vücutta coşmasını sağlayan çikolata, tarihte en önemli afrodizyaklar arasında gösterilir. Çikolata, hem ağzı hem de cinsel hayatı tatlandırmak için mükemmel bir besindir. 

pekmez bal kayısı zencefil kırmızı biber Avokado çikolata afrodizyak