Vitamin Deposu Lahana Ağrıyı Azaltıyor

TAKİP ET

Kalorisi düşük olan, C ve K vitaminleri ile potasyum açısından zengin olan lahana, birçok hastalık içinde şifa kaynağıdır.

Kalorisi düşük olan, C ve K vitaminleri ile potasyum açısından zengin olan lahana, birçok hastalık içinde şifa kaynağıdır.

Kanser risk oranını azaltan lahana, vücutta ağrılı bölgeye sarıldığı zaman ağrıyı azaltan etkiye sahip. Özellikle yeni doğum yapan anneler, bebeklerini emzirdiklerinden dolayı göğüslerindeki ağrılardan şikayet ederler. Anneler, emzirme veya sütün tam boşalamaması nedenleriyle meydana gelen şiddetli acı ve ağrılarda doğal ağrı kesici olan lahana yapraklarına başvurabilirler. Ancak uzman bir doktora danışıldıktan sonra lahana yaprakları göğse uygulanırsa daha sağlıklı olur. 

Lahana Yaprakları İle Ağrı Tedavisi Nasıl Uygulanır?

Soğuk suyla yıkanan lahana yapraklarının sapları kesilir. Daha sonra ikiye bölünen yapraklarla sutyenin iç kısmına destek yapılarak göğüsleri kavrayacak biçimde yerleştirilir. Yaprakların ısındığı hissedildiği an hemen çıkartılır. Bu süre yaklaşık 20 dakikadır. Kısa bir zaman sonra ağrılar hafifleyecek ve rahatlama olacaktır. 

Lahana Yaprakları, Başka Hangi Bölgelerdeki Ağrılara Uygulanır?

Bacaklarda ve kollarda çarpma sonucu oluşan ağrılı şişliklerde hem ağrıyı azaltmada hem de şişliklerin kısa sürede inmesinde lahana yaprakları yardımcıdır. Ayrıca buz kompleksi de uygulanırsa şişliklerden bir gecede kurtulabilirsiniz. 

lahana ağrı göğüs ağrısı lahana yaprakları