Vatandaşlara Uyarı: Sakın O Parayı Ödemeyin

TAKİP ET

Vatandaşlardan doğalgaz bağlantısı yapan bazı iç tesisat firmaları sayaç montajı ve bağlantısı malzemeleri için yüksek bedeller istiyor. Doğalgaz aboneleri uyaran GAZBİR Başkanı Yaşar Arslan, "Bağlantı malzemesi için ayrıca bir bedel ödemeyin." ifadelerini kullandı.

Kısa bir süre önce Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından doğalgazla milyonlarca aboneyi ilgilendiren sayaç montajı ile ilgili önemli bir düzenleme yapıldı. EPDK onun yaptığı düzenlemeyle abonenin doğalgaz sayaç bağlantı malzemesi ve montaj bedelini dağıtım şirketi yerine iç tesisatı yapan firmaya ödemesi kararlaştırıldı.
Fakat EPDK nın bu kararının ardından ortaya fırsatçılar çıkmaya başladı.  Bu işlemler için abonelerden bazı inşaat firmalarının faiz bedenler istediği yönünde şikayetler oldu. Firmaların bu işlem için abonelerden 100 TL civarında para istedikleri ortaya çıktı.

ABONELER BU PARAYI ÖDEMELİ Mİ?

Vatandaşlar bu parayı ödemeli mi? Şehir içi doğalgaz dağıtım şirketlerinin çatı örgütü GAZBİR’in Başkanı Yaşar Arslan bu soruya yanıt verdi. Arslan bu konu hakkında yaptığı açıklamada abonelerin bağlantı malzemesi için bir bedel ödemesinin gerekmediğine bağlantı malzemeleri ne ilişkin bedelin iç tesisat dönüşüm maliyetinin içinde tamamlandığını söyledi. EPDK nun bu düzenlemeyi bağlantı malzemelerini ilişkin maliyetleri neyi değiştirmek amacıyla yaptığını söyleyen Arslan aynı zamanda Nevşehir içi gaz dağıtım hem de işi tesisatçıya mükerrer ödemeyi önlemek amacıyla yapıldığını söyledi. Söz konusu bedelini hesap dönüşüm maliyeti içerisinde yer aldığına dikkat çeken Arslan,  abonelerin uyanık olması gerektiğini söyledi.

 

doğalgaz bağlantısı sayaç montajı faiş ücretler son dakika