Vakalar yeniden tırmanışa geçti! 29 Haziran 2020 koronavirüs tablosu

TAKİP ET

Sağlık Bakanlığı tarafından güncellenen koronavirüs tablosunda 29 Haziran 2020 verilerine bakıldığında vakalarda yeniden bir artış olduğu gözlemlendi. 

Sağlık Bakanlığı tarafından güncellenen koronavirüs tablosunda 29 Haziran 2020 verilerine bakıldığında vakalarda yeniden bir artış olduğu gözlemlendi. Son 24 saat içinde 18 vatandaşımız daha koronavirüs sebebiyle hayatını kaybederken bugün yapılan testler sonucunda 1.374 yeni vaka tespit edildi. İşte Türkiye’de koronavirüs salgınındaki son durum ve tüm detaylar…

Toplam Vaka Sayısı

Bakanlığın güncellediği verilere göre, son 24 saat içinde 51.014 test yapıldı. Yapılan testler sonucunda 1.374 yeni vaka tespit edildi. Bugüne kadar yapılan toplam test sayısı ise 3.331.158’e ulaştı.

Toplam Vefat Sayısı

Bugün maalesef 18 vatandaşımız daha koronavirüs sebebiyle hayatını kaybetti. Eklenen son rakamlarla birlikte ülkemizdeki toplam vefat sayısı 5.115’e yükseldi.

Toplam İyileşen Hasta Sayısı

Bugün koronavirüsü yenerek sağlığına kavuşan hasta sayısı 1.214 olarak açıklandı. Toplam iyileşen hasta sayısı ise 171.809’a çıktı.


Toplam Yoğun Bakım ve Entübe Hasta Sayısı

Koronavirüs sebebiyle yoğun bakım tedavisi gören toplam hasta sayısı 1.018 olarak aktarılırken toplam entübe hasta sayısı ise 375 olarak açıklandı.

Sağlık Bakanı Koca’dan Açıklama

Bakanlığın güncel verilerini sosyal medya hesabından paylaşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs tablosu üzerinde değerlendirmelerde bulundu. Ülkemizdeki son verileri değerlendiren Bakan Koca, vaka sayısının dünkünden 18, bugün iyileşenlerden ise 160 fazla olduğunu söyledi. Yatırılarak tedavi edilenler ve yeni taburcu edilen hastaların sayısının dengede olduğunu belirten Sağlık Bakanı, yoğun bakım tedavisi gören hasta sayısındaki artışın olağan düzeyde olduğunu aktararak, ‘Vaka sayılarını azaltmada yeterince kararlı, tedbirlerde dikkatli değiliz.’ dedi. 
 

türkiye koronavirüs sağlık bakanlığı